Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Jozić predvodio misno slavlje u rodnoj župi Trilj

Trilj (IKA)

Misno slavlje u nedjelju 22. kolovoza u Župi sv. Mihovila u Trilju predvodio je apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić.

Nadbiskup Jozić pozdravio je na početku slavlja sve okupljene i izrazio svoju radost što može zajedno s vjernicima župe Trilj slaviti misno slavlje. U homiliji se osvrnuo na nedjeljna čitanja potičući vjernike na zauzeto služenje Bogu. Posebno je istaknuo primjer jedne obitelji koju je susreo u Bjelorusiji u kojoj katolici teško žive. Naime, obitelj o kojoj je govorio, koja je pokušavala otići iz Bjelorusije i potražiti mirniji i sigurniji život u nekoj drugoj zemlji, odlučila je ostati u Bjelorusiji gdje želi, unatoč brojnim protivštinama, svjedočiti svoju katoličku vjeru. Žele, također, da im djeca grade bolji život Bjelorusije koja je njihova domovina, a ne neke druge zemlje koja im je strana. Nadbiskup je tumačeći drugo čitanje iz poslanice sv. Pavla Efežanima potaknuo supružnike na prijateljski odnos koji umnaža njihovu ljubav.

Uz nadbiskupa Jozića koncelebrirali su: župnik Trilja i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas i misionar u Tanzaniji don Nikola Sarić koji je rodom iz župe Trilj. 

Na završetku slavlja okupljenima se obratio don Nikola, koji je govorio o svom bogatom iskustvu koje je stekao kao misionar u Tanzaniji gdje djeluje već pedeset godina. Nadbiskupu Joziću darovao je sliku koju je donio iz Tanzanije. Podsjetio je da je nadbiskup Jozić trebao doći kao nuncij u Obalu Bjelokosti, ali Božja providnost pripravila mu je drugu službu te mu Sarić donosi djelić Afrike kad već kao nuncij nije u nju stigao. Okupljenima se na kraju misnoga slavlja obratio župnik Ljubas. 

Ključne riječi:
mons. Ante Jozić rodna župa