Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijska korizma u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Split (IKA)

Na Čistu srijedu 26. veljače, u organizaciji Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije i Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, započinje misijska akcija pod nazivom „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45).

„Kako bi naša djela još više svjedočila vjeru u raspetog i uskrslog Krista, i u ovoj godini želja nam je da u korizmenom hodu svoje misli i srca usmjerimo prema misijama i misijskim potrebama. Svakodnevno do nas dopiru vijesti o patnji koju misionari prolaze u svom poslanju navještaja Radosne vijesti. Ne možemo i ne smijemo ostati gluhi i slijepi na njihov vapaj za našom pomoći. Tim više potrebno je u sebi i povjerenim nam vjernicima razbuditi žar misijskog poslanja koje nam je Krist povjerio“, istaknuo je u popratnom pismu povjerenik Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije don Jakoslav Banić.

Za župe je pripremljen misijski plakat kao poticaj promišljanja o misijama i njihovim potrebama te „misijske kućice“ za prikupljanje novčanih priloga. Banić je spomenuo podatak da je u prošlogodišnjoj korizmi u toj akciji prikupljeno 70.000 kuna.