Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijski korizmeni hod

Zagreb (IKA)

U sklopu projekta 'Djeca pomažu djeci' Papinska misijska djela Hrvatske pripremila je 'Misijski korizmeni hod'. Od Pepelnice do Uskrsa svakodnevnim poticajima djecu se poziva da prate korake i budu dio akcije 'Djeca pomažu djeci', te tako postanu dio Djela sv. Djetinjstva koji molitvom i dobrim djelima pomažu više od 20 milijuna djece u misijskim zemljama.

Osim poticaja odlaska na misu i molitve za obitelj, djecu se potiče i na molitvu za siromašne, bolesne, djecu u misijama, ali i za liječnike i bolesne. Potiče ih se na činjenje dobrih djela poput dijeljenja igračaka sa siromašnom djecom, ali i na odnos prema bližnjemu, npr. iskazati ljubav i poštovanje prema djedu i baki, razgovora s članovima obitelji, umjesto gledanja u mobitel. Tu su i razni drugi „zadaci“ koji potiču da se nešto nauči, napravi, pomogne ili ono najvažnije da se moli.

Uz kalendar tijekom korizme moći će se preuzeti i drugi animacijski materijali kako što su misijski križni put, meditacije i razni poticaji na pomoć misionarima.

Materijali su dostupni na web stranici www.misije.hr i Facebook stranici missio Hrvatska.