Budi dio naše mreže
Izbornik

Misionar don Velimir Tomić treba pomoć za završetak izgradnje crkve

Arusha (IKA)

Don Velimiru Tomiću, svećeniku Mostarsko-duvanjske biskupije i misionaru koji u Tanzaniji djeluje 32 godine, potrebna je pomoć za završetak gradnje crkve u blizini Arushe, prenose portali Nedjelja.ba i Crkva na kamenu.

Don Velimir kao misionar službuje u zemlji na istoku Afrike uz obalu Indijskog oceana, u Tanzaniji. Tamo je sada jedan od rijetkih preostalih misionara iz Europe i djeluje u nadbiskupiji Arusha, u misiji Svetog Križa u Kisongu gdje je do prije dvije godine s njim bio i don Bernard Marjanović.

Biskupija Arusha postoji 50-ak godina i nalazi se u blizini najvišeg afričkog vrha Kilimanjara i Mount Merua tako da tim krajem prolazi velik broj turista.

Crkvi su potrebni: otvori, prozori i ulazna vrata; keramika, ljepilo i sanitarije; ličenje i dekoriranje unutarnjih i vanjskih zidova; zvonik; inventar crkve.

Potreban je iznos od minimalno 50.000 eura, a kampanja je postavljena na 10.000 eura i po potrebi će se povećavati bude li većeg interesa i donacija. Tu je i video koji svjedoči o trenutačnom stanju misije i crkve.

Za sve upite zainteresirani se mogu obratiti na GoGetFounding ili Facebook profil.

Misija Kisongo osnovana je prije pet godina i sada ima 3500 vjernika.

Svećenik rodom iz Hercegovine, don Velimir prvih je 10 godina djelovao s don Nikolom Sarićem u Mdabulou, gdje je bio izložen pogibelji u pokušaju pljačke, te u napadu bombe iz mržnje prema katoličkoj vjeri. Nakon tih iskustava otišao je te samostalno 12 godina radio u biskupiji Mbulu, a zatim u biskupiji Arusha, u kojoj i danas djeluje.

Ključne riječi:
Arusha Crkva Velimir Tomić