Budi dio naše mreže
Izbornik

Misionar o. Karlo Ćavar oprostio se od vjernika u Mairani

Mairana (IKA)

Hrvatski dominikanac o. Karlo Ćavar nakon 53 godine pastoralnog djelovanja u Boliviji, od kojih je posljednjih 35 proveo u Mairani, svečanim misnim slavljem oprostio se od tamošnjih vjernika u nedjelju 12. veljače 2023. u Mairani, u pokrajini Santa Cruz – Bolivia.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je o. Karlo, a propovijedao viceprovincijal dominikanske viceprovincije Bolivije o. Yinmy Cabellero Suares. Koncelebrirali su provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Slavko Slišković, hrvatski kapucin i misionar u Mineiru fra Ivica Vrbić te ekonom HPD o. Zvonko Džankić.

Propovjednik je povezao 35-godišnji život o. Karla u Mairani sa sadržajem Službe riječi. Spomenuo je pojedine trenutke koji su obilježili živote mnogih. S obzirom na misijski pastoralni ambijent, sve je često prekidano pljeskom.

Poslije blagoslova uslijedili su oproštajni govori i zahvale predstavnika lokalne zajednice, članova župa i misijskih postaja kojih je dvanaest. Na kraju je provincijal Slišković uputio pozdrave okupljenoj zajednici, zahvalio o. Karlu i pozvao zajednicu da nastavi snažnom vjerom dalje, živeći sve ono radosno i Bogom obojeno koje je o. Karlo gradio proteklih desetljeća.

Misnom slavlju nazočili su pojedini Hrvati koji ondje žive i počasni konzul Republike Hrvatske u Boliviji Robert Jakubek.

Misionar o. Karlo u Boliviju je došao 1971. godine.