Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ u Vinkovcima

Vinkovci (IKA)

Turneja Ansambla Kolbe i mjuzikla Svetac svega svijeta nastavljena je u subotu, 16. ožujka u Vinkovcima gdje je izveden u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Prigodnim riječima na početku izvedbe brojnoj publici obratio se fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa i duhovnik Ansambla ponajprije zahvalivši svima onima koji su došli kao i organizatorima u Vinkovcima, samostanu sv. Antuna u Vinkovcima i njihovom gvardijanu fra Željku Klariću te ukratko predstavivši Ansambl i cijeli projekt. Kazalište je bilo premalo za primiti sve one koji su bili zainteresirani doći i vidjeti prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu. Vinkovačka publika ostala je oduševljena mjuziklom, nastupom i cjelokupnim mjuziklom o čemu su svjedočile dugotrajne ovacije nakon izvedbe.

Svetac svega svijeta je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29.lipnja 2018. Godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu. Ansambl Kolbe započeo je krajem veljače turneju sa mjuziklom Svetac svega svijeta.
Sljedeća izvedba je u Vukovaru u nedjelju, 17. ožujka potom 2., 6. i 7. travnja u Zagrebu, te 14. travnja, na Cvjetnicu, nastupa u HNK Split u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. U svibnju je gostovanje u Visu i Varaždinu, u lipnju Ansambl gostuje u Karlovcu, Šibeniku te u Njemačkoj u hrvatskim katoličkim misijama u Stuttgartu i Reutlingenu. Ovogodišnju sezonu Ansambl završava otvaranjem Creskih kulturnih večeri početkom srpnja u Cresu.