Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Predbožićna duhovna obnova za mlade u Vinkovcima

U sklopu adventskog programa pripreme za Božić, u samostanskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, franjevaca konventualaca, u srijedu 22. prosinca održana je predbožićna duhovna obnova za mlade grada Vinkovaca i okolice.

Nedjelja zahvalnica u Vinkovcima

Župna zajednica sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima proslavila je na 29. nedjelju kroz godinu 17. listopada Nedjelju zahvalnicu.

Proslava Dana vojne kapelanije u Vinkovcima

U četvrtak, 7. listopada vojna kapelanija u Vinkovcima „Kraljica Svete Krunice i sveti Ivan Kapistran“ proslavila je svog liturgijskog naslovnika i nebeskog zaštitnika – Kraljicu Svete Krunice. Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan tom je prigodom u vojarni “Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima, u kapelici Kraljice Svete Krunice i sv. Ivana Kapistrana predvodio svetu misu za sve poginule i nestale branitelje.

Proslavljen Dan Vojne kapelanije u Vinkovcima

Vojna kapelanija u Vinkovcima „Kraljica Svete Krunice i sveti Ivan Kapistran“ proslavila je u četvrtak, 7. listopada nebesku zaštitnicu, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata.

Vinkovački župnik mons. Pranjić odlazi u mirovinu

Mons. Tadija Pranjić odlazi u mirovinu nakon 48 godina svećeničke i 38 godina obnašanja službe župnika župe Sv. Euzebija i Poliona, od kojih je 26 godina bio dekan Vinkovačkog dekanata, priopćeno je u nedjelju 22. kolovoza iz Grada Vinkovaca, a prenosi Hina.

Vinkovci: Misa na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ te na blagdan Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, zaštitnice Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, u četvrtak 5. kolovoza u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona misu je predvodio vojni kapelan u Vinkovcima fra Mato Vincetić.

FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem

Franjevačka mladež (FRAMA) osječkog područnog bratstva počela je u subotu 24. srpnja svoj XXVII. hod, pod geslom „Djelima i naukom podržati Kristovu Crkvu“ (2 Čel.), a u sklopu hoda susreli su se i s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem.

1 2 3 7