Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Misno slavlje u prigodi Dana grada Vinkovaca

Nadomak svetkovine sv. Ilije, proroka, zaštitnika grada Vinkovaca, svečano euharistijsko slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, u nedjelju 18. srpnja, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić, u nazočnosti predstavnika gradske vlasti.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Grebenar

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić krstio je Mariju, sedmo dijete obitelji Grebenar tijekom misnog slavlja u nedjelju 4. srpnja u Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima.

Mlada misa fra Vjerana Lazića u Vinkovcima

Pred više stotina okupljenih vjernika i u zajedništvu obitelji, rodbine, prijatelja i 50-ak subraće svećenika i redovnika, svoju je Mladu Misu, uz geslo 'Krist u vama, nada slave' (Kol 1,28), u nedjelju 20. lipnja u rodnoj Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima proslavio fra Vjeran Lazić, OFM, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Nadbiskup Hranić predvodio svečanu misu na Antunovo u Vinkovcima

U vinkovačkom svetištu sv. Antuna u Vinkovcima, franjevaca konventualaca, 13. lipnja svečano je proslavljena svetkovina „Sveca cijeloga svijeta“ – Sv. Antuna Padovanskog. Svečanu misu kao završetak proslave slavio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Dan Policijske kapelanije svetih Euzebija i Poliona u Vinkovcima

U subotu 29. svibnja, u Vinkovcima je svečanim euharistijskim slavljem proslavljen Dan policijske kapelanije „Sveti Euzebije i Polion“ koja djeljuje pri Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj. Svetu misu na spomendan svetih Euzebija i Poliona, kršćanskih mučenika iz rimskoga grada Cibalae – današnjih Vinkovaca, predvodio je policijski kapelan i dekan o. Stjepan Harjač DI u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

U Vinkovcima proslavljeni sv. Euzebije i Polion

Župa sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima i Policijska kapelanija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske proslavile su u subotu 29. svibnja svečanim euharistijskim slavljem svoje nebeske zaštitnike.

Mons. Jure Bogdan u Vinkovcima: Kao Crkva, želimo biti kvasac i duša ove zemlje

Svečanim misnim slavljem za hrvatske branitelje i civile koji su preminuli, poginuli, ubijeni i/ili nestali u Domovinskom ratu, kao i za sve one branitelje koji su preminuli nakon rata ili od ratnih posljedica, na osobit način za pokojne iz 3. gardijske brigade „Kune“, a koje je u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, u četvrtak 29. travnja započelo je u Vinkovcima središnje obilježavanje 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade „Kune“.

Obilježena 30. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade "Kune"

U četvrtak 29. travnja u Vinkovcima održala se svečanost u povodu 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune". Obilježavanje je započelo misnim slavljem u crkvi Sv. Euzebija i Poliona, a nastavilo se letačkim programom akrobatske grupe „Krila Oluje“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Koncert Zagrebačkoga kvarteta u Vinkovcima

Vinkovačka glazbena scena u XXVII. sezoni u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima organizirala je 22. ožujka nakon misnoga slavlja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona koncert Zagrebačkoga kvarteta.

1 2 3 6