Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Nadbiskup Hranić krstio peto dijete obitelji Šuran

U Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima 8. prosinca, na drugu nedjelju došašća, đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić predvodio je misno slavlje tijekom kojega je krstio malenu Mihaelu, peto dijete obitelji Šuran.

Intervju s Draženom Švageljom u novom broju Glasa Koncila

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s doc. dr. sc. Draženom Švageljom, vinkovačkim ratnim patologom koji je uz godišnjicu vukovarske tragedije progovorio o djelovanju vinkovačke bolnice i životu grada Vinkovaca u jesen 1991. godine.

Misa za članove vinkovačkog ogranka Matice hrvatske

U prigodi Dâna Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, svečanu misu za sve žive i preminule članove ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, čiji je predsjednik dr. Dražen Švagelj, predvodio je u nedjelju 20. listopada u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona župni vikar Patrik Križanac. Koncelebrirao je domaći župnik mons. Tadija Pranjić koji je istaknuo kako je Matica hrvatska jedna od najčasnijih institucija hrvatskoga naroda koja se uvijek borila i branila identitet, kulturu i vjeru hrvatskoga naroda.

Prvi koncert 5. vinkovačkoga orguljaškoga festivala

Uoči svečanog otvorenja 5. vinkovačkoga orguljaškoga festivala (VOF-a) - Organum Cibalae, a u sklopu istoga, u nedjelju 1. rujna u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona održan je prvi u nizu koncerata. Koncert su održali Josipa Hausknecht, sopranistica, a na orguljama Dubravka Vukovarac i David Hausknecht.

U Vinkovcima održana misa u prigodi obilježavanja Međunarodnoga dana nestalih osoba

U prigodi obilježavanja Međunarodnoga dana nestalih osoba pod geslom „Pružite nam potporu – budite s nama“ čiji je domaćin ove godine bio Grad Vinkovci, u petak 30. kolovoza u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona, misno slavlje za sve poginule, ubijene, nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga obrambenoga rata, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić.

Mons. Pranjić: Danas Hrvatima treba zajedništva

Misu za domovinu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona u ponedjeljak 5. kolovoza predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić.

Vinkovci: Krštenje osmog dijeteta obitelji Marošević

Preč. Mato Gašparović, izaslanik đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u nedjelju 28. srpnja u vinkovačkoj župi Presvetoga Srca Isusova krstio je malenu Gabrijelu, osmo dijete u obitelji Pave i Evice Marošević.

1 2 3