Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Završile 55. Vinkovačke jeseni

Jedna od najvećih tradicijskih manifestacija u ovom dijelu Europe ponovno je na jednom mjestu okupila brojne ljubitelje folklora, tradicije i običaja. Iako zbog epidemije koronavirusa nisu bile onakve na kakve su navikli svi koji ih nose u srcu, Vinkovačke jeseni ispunile su svoj glavni cilj, a to je očuvanje tradicije. Jubilarni 55. svečani mimohod s revijom konjskih zaprega i konjanika u nedjelju 20. rujna još jednom je prošao ulicama Vinkovaca i tako priveo kraju ovogodišnje Vinkovačke jeseni.

Misa u prigodi Dana grada Vinkovaca

Uoči svetkovine sv. Ilije proroka, nebeskoga zaštitnika Vinkovaca i Đakovačko-osječke nadbiskupije i Dana grada Vinkovaca u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, u nedjelju 19. srpnja misno slavlje predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić. U molitvu je uključio sve pokojne žitelje grada Vinkovaca te sve poginule i nestale u obrambenom Domovinskom ratu.

Koncert ansambla Camerata Garestin

Nakon večernjega misnoga slavlja, koje je na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju 7. lipnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, predvodio domaći župni vikar Patrik Križanac, koncert je održao ansambl Camerata Garestin.

Misa na Dan državnosti u Vinkovcima

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Vinkovaca, u subotu 30. svibnja, svečano misno slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić. Suslavio je domaći župni vikar Patrik Križanac.

Video-blogovi za mlade; strip o sv. Roku za osnovnoškolce

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije i vjeroučitelj Mihael Kelbas iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, srednjoškolce i mlade pozivaju na „virtualnu župnu katehezu“ za koju će priređivati prigodne video-blogove.

1 2 3 4