Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Sudionici hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu u Vinkovcima

Sudionici zavjetnog hodočašća Marijanskog zavjeta za Domovinu petu godinu hodočaste oko 1700 kilometara, oko 75 dana marijanskim svetištima, stratištima, bojištima kroz Hrvatsku. Svaki hodočasnički dan počinje euharistijom. Tako je bilo i u utorak 11. lipnja kada je o. Ivan Ike Mandurić rano jutarnje misno slavlje predvodio u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Vinkovački zbor „Sveta Cecilija“ gostovao u Splitu

Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s crkvenim zborom splitske župe Gospe od Pojišana, članovi Mješovitoga pjevačkoga zbora „Sveta Cecilija“ župe sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca, predvođeni predsjednikom Martinom Miškovićem, hodočastili su od 31. svibnja do 2. lipnja u svetište Gospe od Pojišana.

Poziv na izgrađivanje kršćanskog identiteta po uzoru na sv. Euzebija i Poliona

Središnja vinkovačka župa sv. Euzebija i Poliona i Policijska kapelanija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske proslavile su u srijedu 29. svibnja svečanim euharistijskim slavljem svoje nebeske zaštitnike, ranokršćanske mučenike iz doba Rimljana – svetoga Euzebija, biskupa i svetoga Poliona, lektora.

XIII. susret mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 25. svibnja XIII. nadbiskupijski susret mladih u Vinkovcima pod geslom „Ne boj se, samo vjeruj!“ (Mk 5,36). Mjesto okupljanja bila je dvorana Ekonomske i trgovačke škole „Ivan Domac“, sudjelovalo je oko 500 mladih iz cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije, 12 članova Duhos benda i pedesetak članova Nadbiskupijskog zbora mladih, a svi su na dar dobili prigodne ruksake s geslom susreta.

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u suslavlju četvorice svećenika, predvodio je u četvrtak 2. svibnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, koji su 2. svibnja 1991. godine mučki ubijeni u Borovu Selu.

Duhovna obnova u Vinkovcima

Studentski kapelan Grada Zagreba salezijanac don Damir Stojić predvodio je duhovnu obnovu za krizmanike, njihove roditelje i kumove, roditelje prvopričesnika i ostale vjernike u petak i subotu 12. i 13. travnja u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona.

1 2