Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Hod za život se nastavlja u Zagrebu i Vinkovcima

Uoči Hoda za život, obitelj i Hrvatsku koji će biti održan u subotu 18. svibnja 2024. u Zagrebu i Vinkovcima, organizatori su u utorak 14. svibnja održali najavne konferencije za medije.

Korizmeni koncert župnog zbora „sv. Cecilija“

U crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima u utorak, 26. ožujka održan je korizmeni koncert mješovitog župnog zbora „sv. Cecilija“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Molitveno-scenski prikaz križnog puta u Vinkovcima

U predvečerje Cvjetnice - Nedjelje Muke Gospodnje, u subotu 23. ožujka u dvorištu samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima te u obližnjem parku i na Trgu sv. Ilije i sv. Vinka na Meraji u Vinkovcima, održana je pobožnost križnog puta koju su uprizorili članovi Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ), OFS-a, Frame i volontera na čelu s gvardijanom samostana fra Josipom Blaževićem.

Nadbiskup Hranić krstio peto dijete obitelji Križanac

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić predvodio je svečano misno slavlje u Župi sv. Nikole biskupa u Vinkovcima u nedjelju 4. veljače, kada se slavio Dan života, tijekom kojeg je krstio djevojčicu Klaru, peto dijete obitelji Ivana i Marije Križanac.

U vinkovačkom samostanu svečano otvoren franjevački jubilej

Svečanim euharistijskim slavljem na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca u samostanskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, koje je predvodio gvardijan fra Josip Blažević, počelo je obilježavanje franjevačkog jubileja – 800 godina otkako je sv. Franjo Asiški u talijanskom gradiću Grecciu uprizorio prve žive jaslice 1223. godine. Ujedno je proslavljen 85. godišnjica dolaska franjevaca konventualaca u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

1 2 3 10