Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Prvi koncert 5. vinkovačkoga orguljaškoga festivala

Uoči svečanog otvorenja 5. vinkovačkoga orguljaškoga festivala (VOF-a) - Organum Cibalae, a u sklopu istoga, u nedjelju 1. rujna u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona održan je prvi u nizu koncerata. Koncert su održali Josipa Hausknecht, sopranistica, a na orguljama Dubravka Vukovarac i David Hausknecht.

U Vinkovcima održana misa u prigodi obilježavanja Međunarodnoga dana nestalih osoba

U prigodi obilježavanja Međunarodnoga dana nestalih osoba pod geslom „Pružite nam potporu – budite s nama“ čiji je domaćin ove godine bio Grad Vinkovci, u petak 30. kolovoza u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona, misno slavlje za sve poginule, ubijene, nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga obrambenoga rata, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić.

Mons. Pranjić: Danas Hrvatima treba zajedništva

Misu za domovinu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona u ponedjeljak 5. kolovoza predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić.

Vinkovci: Krštenje osmog dijeteta obitelji Marošević

Preč. Mato Gašparović, izaslanik đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u nedjelju 28. srpnja u vinkovačkoj župi Presvetoga Srca Isusova krstio je malenu Gabrijelu, osmo dijete u obitelji Pave i Evice Marošević.

Sudionici hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu u Vinkovcima

Sudionici zavjetnog hodočašća Marijanskog zavjeta za Domovinu petu godinu hodočaste oko 1700 kilometara, oko 75 dana marijanskim svetištima, stratištima, bojištima kroz Hrvatsku. Svaki hodočasnički dan počinje euharistijom. Tako je bilo i u utorak 11. lipnja kada je o. Ivan Ike Mandurić rano jutarnje misno slavlje predvodio u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Vinkovački zbor „Sveta Cecilija“ gostovao u Splitu

Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s crkvenim zborom splitske župe Gospe od Pojišana, članovi Mješovitoga pjevačkoga zbora „Sveta Cecilija“ župe sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca, predvođeni predsjednikom Martinom Miškovićem, hodočastili su od 31. svibnja do 2. lipnja u svetište Gospe od Pojišana.

Poziv na izgrađivanje kršćanskog identiteta po uzoru na sv. Euzebija i Poliona

Središnja vinkovačka župa sv. Euzebija i Poliona i Policijska kapelanija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske proslavile su u srijedu 29. svibnja svečanim euharistijskim slavljem svoje nebeske zaštitnike, ranokršćanske mučenike iz doba Rimljana – svetoga Euzebija, biskupa i svetoga Poliona, lektora.

XIII. susret mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 25. svibnja XIII. nadbiskupijski susret mladih u Vinkovcima pod geslom „Ne boj se, samo vjeruj!“ (Mk 5,36). Mjesto okupljanja bila je dvorana Ekonomske i trgovačke škole „Ivan Domac“, sudjelovalo je oko 500 mladih iz cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije, 12 članova Duhos benda i pedesetak članova Nadbiskupijskog zbora mladih, a svi su na dar dobili prigodne ruksake s geslom susreta.

1 2 3