Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinkovci

Koncert ansambla Camerata Garestin

Nakon večernjega misnoga slavlja, koje je na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju 7. lipnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, predvodio domaći župni vikar Patrik Križanac, koncert je održao ansambl Camerata Garestin.

Misa na Dan državnosti u Vinkovcima

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Vinkovaca, u subotu 30. svibnja, svečano misno slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić. Suslavio je domaći župni vikar Patrik Križanac.

Video-blogovi za mlade; strip o sv. Roku za osnovnoškolce

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije i vjeroučitelj Mihael Kelbas iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, srednjoškolce i mlade pozivaju na „virtualnu župnu katehezu“ za koju će priređivati prigodne video-blogove.

Krštenje šestog djeteta u obitelji Kordić

Izaslanik nadbiskupa Đure Hranića, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku dr. Drago Tukara krstio je malenog Gabrijela - šesto dijete u obitelji Krešimira i Kristine Kordić tijekom misnoga slavlja u nedjelju 23. veljače u najmlađoj vinkovačkoj Župi bl. Alojzija Stepinca.

Nadbiskup Hranić krstio peto dijete obitelji Šuran

U Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima 8. prosinca, na drugu nedjelju došašća, đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić predvodio je misno slavlje tijekom kojega je krstio malenu Mihaelu, peto dijete obitelji Šuran.

Intervju s Draženom Švageljom u novom broju Glasa Koncila

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s doc. dr. sc. Draženom Švageljom, vinkovačkim ratnim patologom koji je uz godišnjicu vukovarske tragedije progovorio o djelovanju vinkovačke bolnice i životu grada Vinkovaca u jesen 1991. godine.

1 2 3 4