Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi pjesmom poželjeli dobrodošlicu novom biskupu Glasnoviću

Dubrovnik (IKA)

U povodu biskupskog ređenja novoga dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića, Ivan Lučić napisao je tekst i glazbu pod nazivom “Samo ljubav treba nam”, a pjesmu je izveo zbor Speramus.

Speramus, već dugi niz godina animira Pastoralne programe za mlade diljem biskupije, a svakoga ponedjeljka animira mise za mlade u crkvi Sv. Vlaha.

SKAC_DU i mladi Dubrovačke biskupije zajedno sa zborom mladih Speramus uz pjesmu „Samo ljubav treba nam“, pripremili su kolaž fotografija s pastoralnih susreta uz riječi podrške i dobrodošlice. Radosni što je Dubrovačka biskupija dobila svog pastira, biskupu su simbolično prikazali svoj dosadašnji hod, kojemu se od 22. siječnja pridružuje i njegov korak. U video kolažu mladi posebnu zahvalnost upućuju biskupu Glasnoviću za njegovu otvorenost i spremnost na služenje, zbog čega je ostavio svoj dosadašnji život, i prihvatio dubrovačku Crkvu kao svoj novi dom. Poručuju mu da će mu na njegovome putu od sada biti suputnici i da će zajedno raditi i graditi Crkvu.

Od studenog 2020. otkako je dotadašnji dubrovački biskup mons. Mate Uzinić imenovan riječkim nadbiskupom koadjutorom, članovi Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, SKAC_DU-a, KKM-a, mladi Župe sv. Mihajla i djevojke iz Učeničkog dom Paola di Rosa svakog su utoraka navečer zajedno molili za novog dubrovačkog biskupa. Nakon malo više od godine dana papa Franjo je imenovao mons. Roka Glasnovića 30. studenog 2021. za novog dubrovačkog biskupa.