Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi robotičari posjetili Hrvatsko katoličko sveučilište

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili su u srijedu 9. siječnja mladi robotičari, tim Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji se priprema za natjecanje u LEGO robotici koje se ove godine održava na temu „Čovjek u svemiru“.

Mlade robotičare dočekali su prorektor za znanost prof. dr. Hrvoje Štefančić i pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. Ljiljana Pačić-Turk. Goste su zanimala pitanja o psihološkom stanju astronauta na dugim putovanjima u svemiru, a odgovore na pitanja ponudili su im doc. dr. Mia Šetić Beg i asistenti na Odjelu za psihologiju Ana Šeremet i Dominik Borna Čepulić.
Prije formalnog dijela druženja posjetitelji su provedeni po Laboratoriju za psihologijska istraživanja gdje im je objašnjeno kako psiholozi provode svoja istraživanja, a odvažni su se mogli okušati i u testovima koji su im priređeni.
Prof. dr. Mario Cifrek, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u čijoj pratnji su mladi robotičari posjetili Hrvatsko katoličko sveučilište, izjavio je kako je dodatna svrha ovakvog i sličnih posjeta da se djeca što više druže licem u lice kako bi se nadvladao ‘mainstream’ virtualnog druženja djece današnjice.
Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić robotičarima je poručio: „Ustrajte i samo hrabro naprijed! Mislim da je vrlo važno to što radite!“