Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva u dvorištu vukovarske bolnice uoči obilježavanja vukovarske tragedije

Vukovar (IKA)

Večer uoči obilježavanja 32. godišnjice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, u dvorištu vukovarske bolnice u petak je upriličena molitva kojoj je nazočio veliki broj Vukovaraca među kojima se nalazio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, prenosi agencija Hina.

“Vukovar je iznad svih nas i njegova žrtva je veća od svakoga od nas i vodeći računa o tome upravo naša je Vlada i donijela Zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta s jasnim ciljem da naš i budući naraštaji na jasan i dostojanstven način iskazuju zahvalu i poštovanje prema žrtvama Vukovara”, kazao je Medeved poručivši kako u Vukovaru ovih dana nema i ne smije biti mjesta nikakvim politizacijama.

Također je kazao kako je i dalje najveći prioritet i Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja potraga za nestalim osobama iz Domovinskog rata.

“Nažalost, još uvijek su 1803 sudbine nepoznate. U našem manadatu 257 sudbina smo razriješili, a u ovoj godini 13. I ovih dana na nekoliko lokaliteta na širem području grada Vuukovara provodimo probna iskapanja. Dakle, Republika Hvatska neće nikada stati dok se ne pronađe i posljednja osoba iz Domovinskog rata”, rekao je.

Izrazio je uvjerenje kako će sutrašnja kolona sjećanja koja je središnji komemorativni događaj obilježavanja 32. godišnjice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu proći u dostojanstvu i poniznosti. “Vjerujem da ćemo dostojanstveno odati počast našim žrtvama ovdje u Vukovaru, Škabrinji i bilo gdje gdje se prisjećamo žrtava iz Domovinskog rata”, poručio je Tomo Medved.

Molitvi u dvorištu vukovarske bolnice, koju je predvodilo vukovarsko svećenstvo, nazočni su bili i ministar obrane Ivan Anušić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, objavila je Hina.

Ključne riječi:
molitva vukovarska bolnica