Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveni vijenac Kraljice obitelji proslavio Dan neovisnosti Republike Hrvatske u Krašiću

Krašić (IKA)

Već tradicionalno molitelji Molitvenog vijenca Kraljice obitelji (MVKO) i štovatelji bl. Alojzija Stepinca proslavili su Dan neovisnosti naše domovine na Stepinčevoj grudi u Krašiću, u utorak 8. listopada.

Geslo ovogodišnjeg hodočašća, na kojem se okupilo oko 500 hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske (Slunj, Karlovac, Križevci, Zagreba i okolica), bile su misli bl. Alojzija: Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih.

Misu je predvodio apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak. U svojoj homiliji okupljenim vjernicima progovorio je o vremenu u kojem je bio svjedok Blaženikove uronjenosti u molitvu i življenju duboke vjere i povjerenja u Božju providnost. Zato kardinal Stepinac može biti i danas uzor i nadahnuće kako bi u obiteljskom poslanjima hodili u svetosti i tako iz male kućne Crkve obnavljali naše društvo u moralnom i duhovnom pogledu – naglasio je biskup Mrzljak.

Na misi posebno se molilo po nakanama molitvene zajednice: za obitelji (da se moćnim kraljevskim zagovorom Gospa zauzme kod svoga Sina za hrvatske katoličke obitelji, da se vrati zajednička molitva na naša ognjišta i da se poštuju Božje zapovjedi u našem narodu), za svećenike, redovnike i redovnice, kao i nova duhovna zvanja u našoj Crkvi, za našu Domovinu (za jedinstvo hrvatskog naroda i da se zaustavi iseljavanje mladih katoličkih obitelji iz naše Domovine) te za kanonizaciju bl. A. Stepinca.