Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krasic

U Krašiću proslavljena 126. godišnjica rođenja bl. Stepinca

Na 126. obljetnicu rođenja bl. Alojzija Stepinca, ujedno Dan Općine Krašić i Dan OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“, u srijedu 8. svibnja 2024. u crkvi Presvetog Trojstva svečanu večernju misu predvodio je voditelj Kuće susreta „Tabor“ fra Ivan Matić.

Krašić: Mons. Sente slavio misu na 126. obljetnicu rođenja bl. Stepinca

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću proslavila je 126. rođendan bl. Alojzija Stepinca u srijedu 8. svibnja 2024. godine, ujedno i dan Općine Krašić i dan Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“. Proslava je započela procesijom od blaženikove rodne kuće u Brezariću do župne crkve.

Osmi dan devetnice sv. Dujmu

Osmoga dana devetnice sv. Dujmu, na Šestu vazmenu nedjelju, 5. svibnja 2024., svečanu misu u splitskoj prvostolnici predslavio je čuvar Svetišta Gospe od Pojišana u Splitu fra Žarko Lučić. Nakon mise predstavljena je knjiga s. Manete Mioč „Blaženikove sestre. Sestre služavke Malog Isusa u Stepinčevu Krašiću“.

Biskupi u miru hodočastili u Krašić

U sklopu prvog susreta biskupa u miru i Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije, na blagdan sv. Katarine Sijenske u ponedjeljak 29. travnja, umirovljeni biskupi hodočastili su u Krašić. Misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva predvodio je umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Mons. Batelja: Stepinac je bio pastir po Isusovu Srcu

Propovijed generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelje na Nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja 2024., u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, na misi koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, prije koje je predstavljena zbirka propovijedi bl. Alojzija Stepinca o Lauretanskim litanijama.

U Krašiću proslavljeno Stepinčevo

Svečano misno slavlje povodom blagdana Stepinčeva u subotu 10. veljače u blaženikovoj rodnoj župi u Krašiću predvodio je porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan, a propovijedao je postulator kauze bl. Stepinca mons. Juraj Batelja, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Krašić: Posljednji dan devetnice uoči Stepinčeva

Euharistijsko slavlje posljednjega dana devetnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca, u petak 9. veljače 2024. godine u krašićkoj Župi Presvetoga Trojstva, predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2 3 15