Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krasic

Hodočašće mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije u Karlovac i Krašić

U organizaciji udruge Duhos u subotu 19. ožujka održano je hodočašće mladih u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Kao priprema za svetu misu u autobusu se molila krunica sv. Josipa. Po dolasku u svetište hodočasnici su sudjelovali u središnjem euharistijskom slavlju, koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Kardinal Rouco Varela posjetio Krašić

Umirovljeni madridski nadbiskup kardinal Antonio María Rouco Varela posjetio je u petak 11. veljače Župu Presvetog Trojstva u Krašiću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Homilija predsjednika HBK mons. Puljića na Stepinčevo u Krašiću

Prenosimo u cijelosti homiliju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića na misi koju je na 62. obljetnicu smrti bl. kardinala Alojzija Stepinca 10. veljače 2022. predslavio u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću.

Zaključena devetnica za Stepinčevo u Krašiću

Koncelebrirano misno slavlje završetka devetnice za Stepinčevo u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je u srijedu 9. veljače dekan Svetonedeljskoga dekanata i župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju preč. Božidar Cindori.

Proslava Stepinčeva u Zagrebu i Krašiću

Dan rođenja za nebo bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, u Zagrebačkoj nadbiskupiji slavi se kao obvezatni spomendan, a svečano će biti proslavljen u Zagrebu i Krašiću.

Predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“ predstavljena je u nedjelju 6. veljače u župnoj crkvi u Krašiću u sklopu devetnice za Stepinčevo.

Peti dan devetnice u Krašiću

Župnik Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici i dekan Stubičkog dekanata vlč. Nikola Jurković predvodio je misu u subotu 5. veljače, petog dana devetnice uoči Stepinčeva u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, a propovijedao je domaći župnik vlč. Ivan Vučak.

1 2 3 9