Budi dio naše mreže
Izbornik

Monodrama „Ispit savjesti“ izvedena u Josipovu svetištu

Karlovac (IKA)

Monodrama „Ispit savjest“ akademskog glumca Roberta Kurbaše izvedena je u ponedjeljak 5. lipnja u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Predstava „Ispit savjesti“ autorski je rad Roberta Kurbaše, koji je predstavu režirao i koji je u njoj glavni glumac. Nadahnuta je esejom pjesnika Tina Ujevića nastalog u jesen 1919. godine u Zagrebu. Taj tekst pripada ispovjednoj prozi, s elementima autobiografije i feljtona. U njemu autor donosi razmišljanja o čovjeku, njegovoj nutrini, ali i kolektivnoj nutrini društva koje ga okružuje. Stoga monodrama „Ispit savjesti“ otvara pitanja o moralu, religiji, prijateljstvu, muško-ženskim odnosima, tražeći odgovore na izazove savjesti.

Predstava je obogaćena i glasom Jelene Bosančić koja je predstavljala ulogu duše, te glazbom čiji je autor Miki Nopling.

Rektor svetišta mons. Antun Sente ml. zahvalio je svima koji su svojim dolaskom poduprijeli ovakva nastojanja Svetišta te izrazio nadu da će u budućnosti moći ugostiti još dobrih i lijepih kazališnih predstava.