Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Batelja slavio misu na završetku godišnjeg klanjanja u župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu

Varaždin (IKA )

U župi svetog Nikole u Varaždinu mons. Juraj Batelja 14. studenoga predvodio je euharistijsko slavlje na završetku godišnjeg klanjanja koje se od ove godine prvi put održava na blagdan svetog Nikole Tavelića. Uz župnika preč. Stjepana Najmana, u koncelebraciji je bilo desetak svećenika novoosnovanog Istočnovaraždinskoga dekanata.

Susret je bio prilika i za obilježavanje osamdesete obljetnice euharistijskog kongresa koji je u Varaždinu od 27. do 29. lipnja 1938. predvodio blaženi Alojzije Stepinac. Stoga je prije misnog slavlja mons. Batelja okupljenim vjernicima održao kratko predavanje o tom kongresu. U prezentaciji uz predavanje okupljeni su imali priliku vidjeti svjedočanstvo fotografskih zapisa o danima kada se oko Isusa u euharistijskom otajstvu okupilo oko pedeset tisuća ljudi.

Mons. Batelja potaknuo je svećenike i vjernike na nasljedovanje primjera blaženog Alojzija, za čije se što skorije proglašenje svetim molimo, a u homiliji potaknuo je na euharistijsku pobožnost po primjeru našeg blaženika koristeći riječi njegovih homilija. Time je pokazao nemjerljivu vrijednost našeg sveca za svakodnevni rast u svetosti, što mu iz dana u dan, na putu do proglašenja svetim, daje na važnosti za sveopću Crkvu.