Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdin

U Varaždinu počele pripreme za pokretanje trajnog euharistijskog klanjanja

Na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, 20. studenoga varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je misu u župnoj crkvi Sv. Nikole u Varaždinu. Potom je predavanje i svjedočanstvo održala Nada Burum, koordinatorica Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku i promotorica Trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj.

Varaždin: Izvršeni preventivni konzervatorski radovi na knjižnom blagu

Zahvaljujući sufinanciranju Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske temeljem odobrenog programa zaštite pokretnih kulturnih dobara u 2022. godini od 24. do 28. rujna u prostorima Biskupijske knjižnice Varaždin izvršeni su preventivni konzervatorski radovi na starim i vrijednim knjige iz zbirki zaštićenih kulturnih dobara. Riječ je o knjižnom kulturnom dobru iz Biskupijske knjižnice Varaždin, Župne knjižnice Bednja i Župne knjižnice Kamenica.

Varaždin prvi put hodao za život, obitelj i Hrvatsku

Grad Varaždin je u subotu, 7. svibnja prvi put bio domaćin Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, a inicijativu je podržao i varaždinski biskup Bože Radoš poručivši kako je život koji dolazi od Boga za Crkvu dar, blagoslov i sveta obveza koju Bog daje.

1 2 3 11