Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdin

Tijelovo u Varaždinu: Želimo živjeti novo savezništvo s Tobom, savezništvo u Tvojoj Krvi i u Tvome Tijelu

Vjernici Župa grada Varaždina svečanim euharistijskim zajedništvom i tijelovskom procesijom gradskim ulicama proslavili su u četvrtak 3. lipnja svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Euharistijsko slavlje u varaždinskoj katedrali predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom, kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama, župnicima varaždinskih Župa i drugim svećenicima.

Biskup Josip Mrzljak predvodio svečanu božićnu misu u varaždinskoj katedrali

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Rođenja Gospodinova u varaždinskoj katedrali predslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a koncelebrirali su varaždinski biskup Bože Radoš, generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, te tajnik biskupa Radoša vlč. Marko Domiter.

Biskup Radoš predslavio misu polnoćku: Vaš život neka svjetli radošću koju može dati samo Bog

„Polnoćka je drugačija nego ostalih godina, ali ono bitno je isto - pola noći je slika, simbol najveće tame, mrak ljudske bijede, potrebe za danom, svijetlom. U tami se naš Bog želi objaviti, roditi, želi zasvijetliti i želi nas razveseliti. Zavirimo u ponoć naše nutrine, najtamniji dio naše osobe, tamo gdje želimo da Božje svijetlo dođe. Nebo se otvara nad nama i mi se otvorimo Nebu - neka Gospodin pripravi mjesto gdje se večeras želi roditi.“ Tim riječima započeo je 'misu polnoćku' mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, u četvrtak 24. prosinca u varaždinskoj katedrali.

COVID-19: Nužne epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije

Nacionalni stožer civilne zaštite RH izmijenio je odluku o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Varaždinske županije koja se primjenjuje od 5. do 21. prosinca 2020., prenosi u petak 4. prosinca portal koronavirus.hr - službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Oproštaj od fra Bone, „dobrog duha Varaždina”

O. Bono Zvonimir Šagi, OFMCap, koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo 16. studenoga u varaždinskoj Općoj bolnici, u 88. godini života, 69. godini redovništva i 63. godini svećeništva, pokopan je 19. studenoga u kapucinskoj grobnici na Gradskom groblju u Varaždinu.

1 2 3 9