Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Ćurić predvodio proslavu blagdana sv. Ilije u Tomislavgradu

Tomislavgrad (IKA)

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predslavio je misu na blagdan sv. Ilije – zaštitnika Bosne i Hercegovine, u utorak 20. srpnja, u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru, izvijestila je Nedjelja.

Biskup Ćurić je u propovijedi, među ostalim, poručio da vjernik u iskustvu biblijske vjere prepoznaje kako Bog djeluje u povijesti spasenja. „I ovo je prva poruka današnjeg susreta: ‚Moj je život dio povijesti spasenja.‘ Sv. Ilija pokazao je postojanost u vjeri u jednoga i jedinog Boga. Gospodin ga je prožeo šapatom blagog lahora tj. svojim Duhom. Isus nas uči putu iskustva vjere i obraćenja, ljubavi koja je raspeta i uskrsnula. ‚Tko će uzići na goru Gospodnju? Samo onaj koji živi čestito.‘ Zato, ‚idi i ne griješi više‘, to je jedini put“, rekao je biskup Ćurić.

Uz njega su misu suslavili provincijal Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa o. Dario Tokić, o. Jakov Kuharić te svećenici iz Duvanjskoga i Posuškog dekanata, u zajedništvu s brojnim vjernicima.

Osim u Karmelu, sv. Ilija se u duvanjskom kraju tradicionalno proslavlja u Stipanićima, Gornjem Brišniku, Borčanima i Vojkovićima, gdje su također slavljene mise, prenijela je Nedjelja.