Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-curic

Naslovna svetkovina samostanske crkve Presvetog Srca Isusova

Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu, u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova, proslavile su naslovnu svetkovinu crkve u petak, 7. lipnja 2024. godine, na dan kad su prije 156 godina prve sestre stigle u Đakovo, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Proslava Uzašašća u kapeli Svećeničkog doma

U kapeli novog Svećeničkog doma u Đakovu koja nosi naslov Uzašašće Gospodinovo – Dixit Jesus u četvrtak, 9. svibnja 2024. svečanim misnim slavljem kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, proslavljena je svetkovina Uzašašća, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Predavanje mons. Ćurića studentima KBF-a u Đakovu

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić održao je predavanje „Sinoda o sinodalnosti: poziv na osnaženje ljubavi i vjernosti Crkve u poslanju“ u utorak 7. svibnja 2024., na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U Osijeku održan susret trajne formacije svećenika

Susret trajne formacije dijecezanskih svećenika do 10 godina svećeništva održan je u ponedjeljak, 15. travnja u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vazmeno bdjenje u Osijeku: Krsna vjera svakodnevni je odgovor i odaziv

Blagoslovom ognja ispred osječke konkatedrale svetih Petra i Pavla te ukrašavanjem i paljenjem uskrsne svijeće započeli su u večernjim satima Velike subote, 30. ožujka 2024. svečani obredi Vazmenog bdijenja koje je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, a tijekom kojih je 24 katekumena osječke regije primilo sakramente kršćanske inicijacije, među kojima 8 krštenika, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Obredi Muke Gospodnje u đakovačkoj prvostolnici

Obrede Muke Gospodnje na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u đakovačkoj je prvostolnici predvodio katedralni župnik Ivan Lenić, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 23