Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-curic

Zlatni jubilej redovničkih zavjeta u Đakovu

Zlatni jubilej vjernosti Gospodinu tijekom 50 godina življenja redovničkih zavjeta u subotu 25. lipnja 2022. proslavilo je 12 milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu.

Udbina: Misa za žrtve Bleiburške tragedije

Svečanu misu za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta u subotu 14. svibnja u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Homilija biskupa Ćurića na misi za Bleiburške žrtve

Homiliju đakovačko-osječkog pomoćnog biskupa Ivana Ćurića s mise za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta u subotu 14. svibnja 2022. u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini prenosimo u cijelosti.

Hod za život u Slavonskom Brodu

Pod geslom „Život je zakon“ u subotu, 7. svibnja u Slavonskom Brodu je drugi put održan Hod za život, a tu je miroljubivu inicijativu i ove godine svojim sudjelovanjem podržao đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Vazmeno bdjenje u Osijeku: Živjeti bogatstvo krsne milosti

„Kakva radost u događajima našega otkupljenja, kad je Krist raspet, umro i pokopan, uskrsnuo od mrtvih. Kakva radost u našem pristajanju i prihvaćanju istine našega spasenja. Kakvo bogatstvo u krsnoj milosti što smo je primili“, rekao je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić u homiliji na Vazmenom bdjenja koje je 16. travnja predvodio u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla.

Misa Večere Gospodnje u Osijeku

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku Misu Večere Gospodnje te je oprao noge dvanaestorici muževa iz te osječke konkatedralne župe.

Obljetnica smrti biskupa Strossmayera

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je u petak 8. travnja večernje misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici u povodu 117. obljetnice smrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera, poručivši: „Kako nas snažno današnji dan poziva da izvršimo onaj drevni poticaj što ga je zapisala biblijska riječ u Knjizi Sirahovoj: 'Opjevajmo slavne muževe, pretke naše po njihovim pokoljenjima'“.

Međunarodni znanstveni skup o životu i djelu fra Grge Martića

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Đakovu i Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku te Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizirali su u petak 8. travnja međunarodni znanstveni skup „S guslama kroz gromovni vijek“ – Novi pristup životu i kulturnom djelovanju fra Grge Martića (24. 1. 1822. – 30. 8. 1905.) o 200. godini njegova rođenja.

1 2 3 11