Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Ante Jozić izišao iz bolnice i sudjelovao na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića

Trilj (IKA)

Imenovani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, Triljanin mons. Ante Jozić nakon oporavka od teške prometne nesreće izišao je iz bolnice i u nedjelju 21. srpnja u Trilju sudjelovao na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića.

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma.

Na svetkovinu Tijelova 20. lipnja u poslijepodnevnim satima mons. Jozić je nakratko izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

Geplaatst door Marinela Delonga op Zondag 21 juli 2019

 

Ključne riječi:
mons. Ante Jozić trilj