Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Milan Stipić služio Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga u grkokatoličkoj župnoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Kaniži

Kaniža (IKA)

Na drugu nedjelju po Duhovima, 14. lipnja apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, u zajedništvu sa župnikom o. Nikolom Stupjakom, služio je Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga u grkokatoličkoj župnoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Kaniži kod Slavonskog Broda.

Ujedno je toga dana u župi bila i prva pričest kojoj je pristupilo šest prvopričesnika – tri dječaka i tri djevojčice. U homiliji je mons. Stipić govorio o presvetoj Euharistiji – tajni Tijela i Krvi Kristove. ‘“Euharistija je naš najizvrsniji način života s Kristom, od njegova Uzašašća do ponovnog dolaska. Naša krv se miješa s njegovom Krvlju i naše tijelo se združuje s njegovim Tijelom. Ne može biti kršćanina a da mu to nije bitno, dapače to nam treba biti najbitnija pobožnost, molitva i temelj našeg crkvenog i kršćanskog života. To je uzvišena i sveta Tajna – Otajstvo naše vjere. Imati Boga tako blizu, tako intimno i tako pristupačno je čudesni dar kojega je Krist nama slabima i smrtnima ostavio da bismo i mi živjeli božanskim životom i ostali sjedinjeni s njim. Zato je prevažno kako se odnosimo prema toj svetoj Tajni i kao Crkva i kao pojedinci“, rekao je mons. Stipić.