Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Pavlić predvodio proslavu Uskrsa u senjskoj katedrali

Senj (IKA)

Euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsa, 31. ožujka, u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je domaći župnik i dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. Richard Pavlić.

Mons. Pavlić je u vazmenoj čestitci zahvalio svima koji su doprinijeli radosnom slavlju Vazma. Osobito je zahvalio ministrantima bez kojih, kako je rekao, svečana liturgijska slavlja ne bi bila moguća, te župnom Caritasu i Udruzi „Mrva sriće“ koji se redovito brinu za potrebite u župi.

U propovijedi je istaknuo tri osobe uskrsnog jutra od kojih se može učiti vjera. „Božja ‘šutnja’ u našem životu slična je praznini groba pred kojom se nalazi Marija Magdalena koja u beznadnoj životnoj situaciji pokušava učiniti ono što se ipak može učiniti. Od Petra možemo učiti šutnji i strpljivosti pred situacijama života i vjere u kojima razum ostaje nijem. Od ljubljenog učenika možemo učiti slušati i gledati srcem. On koji je na posljednjoj večeri čuo otkucaje Učiteljeva srca, u praznom grobu spoznaje da to srce nije prestalo kucati. Neka nam ova tri Isusova učenika izmole dar uskrsne vjere koja će nam pomoći suočiti se s Božjom ‘šutnjom’, otkotrljati kamenje sumnje, straha i nemira, te naći odgovore tamo gdje razum ostaje nijem“, poručio je, između ostaloga, mons. Pavlić.