Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Sente pohodio Josipovo svetište u Montrealu

Montreal (IKA)

Rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente, ml., susreo se u srijedu 21. lipnja s vicerektorom Svjetskog svetišta sv. Josipa odnosno Oratorija sv. Josipa u Montrealu u Kanadi Pere Bernardom Antoineom.

Tom prigodom mons. Sente ocu Pere Bernardu Antoineu uručio je repliku kipa svetog Josipa iz karlovačkog svetišta te ga kratko upoznao s pastoralnim i duhovnim aktivnostima u Josipovu svetištu u Hrvatsku. Istaknuo je da je u devedesetim godina prošlog stoljeća svetište svetog Josipa u Montrealu posjetio graditelj karlovačkog svetišta mons. Marijan Radanović te od tada redovito prate aktivnosti svjetskog Josipovog svetišta koje ih nadahnjuje za pastoralne aktivnosti u Hrvatskoj.

U pratnji mons. Sentea bili su župnik Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi vlč. Božidar Josip Tenšek i voditelj Hrvatske katoličke misije u Montrealu fra Stipe Renić, OFM. Hrvatskim hodočasnicima vicerektor Josipova ortorija u Montrealu uručio je medaljice sv. Josipa koje sadrže relikvije sv. Andrea Bassette, osnivača i graditelja oratorija i svetišta sv. Josipa u Montrealu.

Hrvatski svećenici posjetili su Svetište sv. Josipa u Montrealu zajedno s hrvatskim hodočasnicima iz Župe Presvetog Trojstva iz Oakvila predvođenim don Ilijom Petkovićem. Oni su u u trodnevnom hodočašću još posjetili Baziliku u Sainte-Anne-de-Beaupréu i svetište svete Ane, te svetište Naše Gospe u Cape u Trois Rivieres u Quebecu.