Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Dan grada Cresa mons. Franjo Velčić dobio najviše priznanje

Cres (IKA)

Svetkovina sv. Izidora, zaštitnika grada Cresa, ujedno Dan grada, svečano je proslavljena u utorak 2. siječnja 2024., objavljeno je na Facebook stranici Grada Cresa.

Svečanu misu u župnoj crkvi Svete Marije Velike predslavio je župnik u Hreljinu vlč. Marko Šarić, a suslavilo je desetak svećenika.

Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Gradskog vijeća u višenamjenskoj dvorani OŠ Frane Petrića. Tom prigodom dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima i udrugama.

Najviše Priznanje Frane Petrića dobio je generalni vikar Krčke biskupije, povjesničar mons. dr. sc. Franjo Velčić, za doprinos povijesnoj, vjerskoj i kulturnoj baštini. Mons. Velčić i Jasminka Ćus-Rukonić, koja je dobila priznanje za veliki doprinos cresko-lošinjskoj heraldici, sfragistici i veksilologiji, zahvalili su u ime svih dobitnika.

Prethodno je gradonačelnik Marin Gregorović održao govor te se osvrnuo na učinjeno u protekloj godini i iznio planove do kraja mandata, kao i dugoročnije ciljeve. Na kraju je čestitao dobitnicima priznanja. „Posebna zahvala od svih nas ipak ide dobitnicima ovogodišnjih priznanja – vi ste oni koji svojim nesebičnim djelovanjem i dobrim duhom činite nas i cijelu našu zajednicu – boljima“, zaključio je, poželjevši svima sretnu svetkovinu sv. Sidra, kako Crešani zovu svoga zaštitnika.