Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cres

U Cresu predstavljen „Dnevnik fra Joze Miloševića“

U srijedu 15. rujna u klaustru samostana sv. Frane u Cresu predstavljena je knjiga "Dnevnik fra Joze Miloševića (1919.-1920.)" u izdanju Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" iz Zagreba. Knjigu su predstavili dr. Ivan Armanda, priređivač djela, mons. dr. Franjo Velčić, krčki povjesničar i fra Ljudevit Maračić, arhivar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Održan duhovno-rekreacijski kamp za mlade

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije organizirao je od 26. kolovoza do 1. rujna u Samostanu sv. Frane na otoku Cresu, duhovno-rekreacijski kamp u kojemu su sudjelovali mladi iz svih krajeva Hrvatske, objavljeno je na mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

Obljetnica rođenja sluge Božjega fra Placida Cortesea

U sklopu dvogodišnjeg školskog projekta „Budući creski sveci“ učenici OŠ Frane Petrića, njihove učiteljice, ali i drugi župljani, u subotu 7. ožujka obilježili su 113. obljetnicu rođenja sluge Božjega fra Placida Cortesea, franjevca konventualca rodom iz Cresa, kojeg su gestapovci mučili do smrti 1945. godine zbog toga što je pomagao mnogima koje je progonio nacistički režim. 

Svečana kolaudacija obnovljenih orgulja u Cresu

Svečana kolaudacija obnovljenih orgulja održana je u nedjelju, 8. prosinca, u župnoj crkvi Sv. Marije Velike u Cresu. Obnovljeni instrument uvodno je predstavio mr. sc. Saša Ilijić, voditelj Odjela za glazbenu baštinu Krčke biskupije.

Ljetovanje članova Terapijske radionice sv. Josipa

Od 29. kolovoza do 4. rujna članovi Terapijske radionice sv. Josipa za osobe s invaliditetom iz Đakova koja djeluje pri samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa boravili su na  ljetovanju u Cresu.

Susret mladih u Cresu

U subotu, 26. siječnja, župa Cres organizirala je tradicionalni susret mladih o spomendanu sv. Ivana don Bosca.

U Cresu održani 27. Dani Frane Petrića

Ovogodišnja međunarodna znanstveno-kulturna manifestacija Dani Frane Petrića, koja se održavala od 23. do 29. rujna, sastojala se od dva simpozija: „Ljudska priroda“ i „Hrvatska filozofija u interakciji i kontekstu“, te dva javna predavanja, a u sklopu Dana predstavljeni su aktualni znanstveni projekti i niz recentnih izdanja hrvatskih filozofa.