Budi dio naše mreže
Izbornik

Na HKS-u objavljen novi broj studentskog lista „Kompas“

Zagreb (IKA)

Objavljen je peti odnosno šesti broj studentskog lista Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Kompas“, objavljeno je u četvrtak 28. rujna na mrežnoj stranici HKS-a.

Novi broj časopisa „Kompas“ donosi pregled aktivnosti u akademskoj godini 2022./2023.: od novosti u Sveučilišnom pjevačkom zboru Chorus Unicath, preko Erasmusa i aktivnosti studentskih klubova, do sportskih uspjeha studenata.

„Tema broja je znanost pa se o njoj u središnjem intervjuu razgovara s prorektorom za znanost HKS-a prof. dr. sc. Robertom Antolovićem. Predstavljeni su PhD.meetup i PhD.meetup podcast, znanstveni projekti, COST akcije i studijski boravci naših znanstvenika u inozemstvu. Jedna je stranica posvećena našim sugrađanima iz Ukrajine koji čine prvu skupinu polaznika Integracijsko-edukacijskog programa.

Putopisna reportaža čitatelje vodi na Havaje, a kapelanov „Duhovni Kompas“ iz futura u prezent. Uz stalne rubrike, kojima je cilj poticati kreativnost i interes za kulturu, piše se o filterima na društvenim mrežama, značenju akademskog uspjeha i ChatGPT-u. Potonji je također korišten u izradi stripa za ovaj broj“, objavljeno je na mrežnoj stranici HKS-a.

Novi broj „Kompasa“ u papirnatom obliku dostupan je na hodnicima Sveučilišta te u digitalnom izdanju klikom na ovu poveznicu: Kompas 2023. Na mrežnoj stranici HKS-a dostupni su i svi dosadašnji brojevi lista „Kompas“.