Budi dio naše mreže
Izbornik

Na spomenik migrantima na Trgu sv. Petra postavljen QR kod

Vatikan (IKA)

Spomenik migrantima „Angels Unawares“ (hrv. Nesvjesni anđeli) na Trgu sv. Petra od sada ima QR kod kojim će posjetitelji moći saznati više o stvarnosti migranata i izbjeglica kroz učenja pape Franje, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Od 29. prosinca postavljena je na skulpturi pločica s QR kodom kojim se omogućuje pristup web-stranici na različitim jezicima: španjolskom, engleskom, francuskom, portugalskom, njemačkom. Posjetitelji će putem toga moći pronaći sadržaj o nastanku skulpture te o učenju pape Franje vezano uz stvarnosti migranata i izbjeglica. Cilj je pomoći cijeniti djelo i potaknuti na dublje čitanje, pomoći u podizanju svijesti o stvarnosti ljudske mobilnosti kroz stoljeća koja se izražava i kroz umjetnost.

Skulptura kanadskog umjetnika Timothyja P. Schmalza postavljena je prije dvije godine na glavnom vatikanskom trgu u povodu 105. svjetskog dana migranata i izbjeglica. U prirodnoj veličini prikazuje raznoliku skupinu migranata i izbjeglica. U središtu se ističu krila anđela, što upućuje na prisutnost svetog. Nadahnut je biblijskim odlomkom „Gostoljublja ne zaboravljajte: njime neki, i ne znajući, ugostiše anđele!“ (Heb 13, 2).

„Odlučili smo uključiti kulturne informacije i crkvena učenja iz posljednjih godina kako bismo pomogli svim turistima i posjetiteljima Vatikana da i oni postanu hodočasnici“, rekao je kardinal Michael Czerny, podtajnik Odjela za migrante i izbjeglice.

Ključne riječi:
QR kod spomenik migrantima