Budi dio naše mreže
Izbornik

Na župnoj crkvi Sv. Ante u Bihaću osvanuli uvredljivi natpisi

Bihać (IKA)

Natpis crvenim sprejom kojim se huli na Spasitelja Krista Gospodina osvanuo je u nedjelju ujutro 9. svibnja na zidu tik do vrata glavnog ulaza u župnu crkvu Sv. Ante Padovanskog u Bihaću, objavljeno je na portalu Katoličkog tjednika Nedjelja.

Nepoznati počinitelj je i na sljedećem zidu istog prostora dopisao poruku nepristojnog sadržaja. Vjernici koji su u nedjelju dolazili na mise nisu mogli ne naići na ove poruke što je vjerojatno i bila namjera ovog barbarskog čina.

Ovo je od ljetos drugi ovakav čin vrijeđanja katoličkih svetinja i uznemirivanja katoličkih vjernika u Bihaću. U kolovozu prošle godine sličnim natpisima nikad otkrivenog „konceptualnog umjetnika ili više njih“ na meti se našao povijesni zvonik crkve Sv. Ante u središtu grada, spomenik nulte kategorije.

U komentaru za Katolički tjednik župnik u Bihaću fra Bono Tomić rekao je kako netolerantnim pojedincima u Gradu na Uni prisutnost katoličke zajednice očito predstavlja prevelik kamen spoticanja pa jedino rješenje za svoje nagomilane frustracije vide u izrugivanju s katoličkim svetinjama i vjerskim objektima. „Na ove poruke mržnje ovdašnja katolička zajednica će ponovno odgovoriti opraštanjem i molitvom za obraćenje počinitelja, dok će lokalna javnost po običaju još jedanput osuditi ovaj vandalski čin. Vrijeme bi bilo napokon da organi reda i mira u gradu učine svoje i pravdi privedu počinitelje ovog nedjela. Ili ćemo morati čekati da bude ‘treća-sreća’“, naveo je župnik Tomić uz opasku kako je na Dan pobjede nad fašizmom po Bihaću bilo još različitih uvredljivih grafita, ali niti jedan na nekom vjerskom objektu osim na katoličkoj crkvi.