Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bihac

Nadbiskup Vukšić slavit će misu u župi Bihać na Svjetski dan medija u BiH

Predsjednik Vijeća za sredstva društvenih priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u nedjelju 25. rujna u 11 sati predvodit će euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Ante u Bihaću koja pripada Banjolučkoj biskupiji u povodu obilježavanja Svjetskoga dana društvenih komunikacije u biskupijskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, izvijestila je KTA.

Na župnoj crkvi Sv. Ante u Bihaću osvanuli uvredljivi natpisi

Natpis crvenim sprejom kojim se huli na Spasitelja Krista Gospodina osvanuo je u nedjelju ujutro 9. svibnja na zidu tik do vrata glavnog ulaza u župnu crkvu Sv. Ante Padovanskog u Bihaću, objavljeno je na portalu Katoličkog tjednika Nedjelja.

Bratstvo u Bihaću između migranata i Samarijanaca Isusovačke službe za izbjeglice (Jrs)

U Isusovačkoj službi za izbjeglice (Jesuit Refugee Service), koja u strašnim okolnostima hladnoće pomaže migrantima u kampovima Bosne i Hercegovine, zajedno djeluju muslimani, katolici i pravoslavci. "Mi dajemo glas onima koji su bez glasa kako bismo prekinuli lanac populizma", kazao je za talijanski program Vatican Newsa otac Stanko Perica, voditelj JRS-a za Balkan.

Blagdan sv. Franje Asiškog proslavljen u Zavalju

U Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH, u subotu 3. listopada proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika, sv. Franje Asiškog ili Franćikovo kako ju zovu domaći vjernici. Misu je predslavio župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Bihaća fra Bono Tomić u suslavlju mjesnog župnika Dina Rupčića i više svećenika udbinskog dekanata, franjevaca iz Gračaca kao i domaćeg sina fra Petra Žagara iz Ćuntića.