Budi dio naše mreže
Izbornik

Presveto Srce Isusovo proslavljeno u Velikom Skočaju

BIH (IKA)

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u petak 28. lipnja u filijalnoj crkvi Majke Božje Lurdske u Velikom Skočaju, naselju u župi Zavalje kod Bihaća.

Misno slavlje predvodio je župni vikar na Udbini vlč. Pero Burečić u koncelebraciji s domaćim župnikom Zavalja, Boričevca i Donjeg Lapca Dinom Rupčićem. Riječ je inače o zavjetnoj svetkovini vjernika ove župe Slunjskog dekanata koja se jedina nalazi na teritoriju susjedne BiH.

Vlč. Burečić u propovijedi je govorio vjernicima o Božjem milosrđu, neizmjernoj Božjoj ljubavi koja nikada ne prestaje, koja dolazi ususret, ispravlja, diže i vodi. „Naš Bog se nikada ne umara opraštajući nam, a mi sami upadamo u opasnost da se umorimo tražiti oproštenje naših grijeha i tada upadamo u bezvoljnost i zatvorenost za dobro. Dopustimo Božjem milosrđu i povjerimo se Božjem strpljenju jer u Isusovu Srcu pronalazimo snagu, radost i smisao svoga života”, rekao je. 

Preporučimo Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu našu Crkvu kao i naš hrvatski narod i domovinu”, zaključio je propovjednik.