Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bih

U Sarajevu počinje Prvi kongres osoba s invaliditetom u BiH

U Sarajevu će od 8. do 10. studenog 2023. godine biti održan Prvi kongres osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, a organizatori Kongresa su Unija organizacija osoba s invaliditetom u BIH, MyRight – Empowers people with disabilities u BIH te Caritas Bosne i Hercegovine, izvijestio je Caritas BiH na svojoj mrežnoj stranici.

Svetkovina sv. Franje Asiškog proslavljena u povratničkoj župi Žeravac u BIH

Mnogobrojni su župljani župe sv. Franje Asiškog u Žeravcu u Bosanskoj Posavini te vjernici okolnih mjesta sudjelovali u nedjelju 1. listopada na proslavi svetkovine sv. Franje Asiškog, zaštitnika svoje povratničke župe u kojoj je prije zadnjega rata živjelo oko 4000 Hrvata katolika, a sada ih tu za stalno živi njih 50-ak.

Dvostruko slavlje u Župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku

Vjernička zajednica Presvetoga Trojstva u Novom Travniku proslavila je u nedjelju 24. rujna svoj drugotni patron Bl. Drinske mučenice te obilježila 20 godina postojanja župe. U sklopu proslave održana je pred oko 2 tisuće vjernika večer slavljenja uz koncert Alana Hržice, objavila je mrežna stranica nedjelja.ba.

Održan 43. redovni susret vojnih kapelana u BiH

Redovni susret svećenika koji djeluju kao vojni dušobrižnici u Vojnom ordinarijatu u Bosni i Hercegovini, 43. po redu, održan je u srijedu 14. lipnja 2023. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Tarčinu u BiH, objavila je Katolička tiskovna agencija.

42. susret vojnih kapelana u BiH

U vojarni „Mato Lučić Maturica“ i kapeli Sv. Martina u Kiseljaku u utorak 15. studenog upriličen je 42. susret vojnih kapelana Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, izvijestio je portal Nedjelja.ba.

Prvi susret mladih karizmatika iz BiH u Međugorju

U organizaciji Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Bosne i Hercegovine (KKODS BIH) u Majčinom selu u Međugorju održan je 15. i 16. listopada 2022. prvi susret za mlade iz župa i zajednica u BiH koji se nadahnjuju na katoličkoj karizmatskoj duhovnosti.

Konferencijom za medije otvorena sedma volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ u BiH

Sedma u nizu volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ na kojoj će sudjelovati 750 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, i koju na području Vrhbosanske nadbiskupije provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ predstavljena je na konferenciji za medije u četvrtak, 29. rujna u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, izvijestila je KTA.

1 2 3 8