Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić i salezijanski vizitator Rozmus o planovima za Katolički odgojno-obrazovni centar na Dračevcu

Split (IKA)

Savjetnik vrhovnog poglavara Salezijanske družbe za Središnju i Sjevernu Europu don Tadeusz Rozmus susreo se u petak 8. studenoga u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Marinom Barišićem.

Susretu je nazočio i ravnatelj salezijanske zajednice i župni vikar župe Pomoćnice kršćana – Kman don Mirko Barbarić.

Don Tadeusz je nadbiskupa upoznao s vizitacijom Hrvatske salezijanske provincije koju trenutačno provodi.

Mons. Barišić pohvalio je rad salezijanskog Oratorija na Kmanu, posebno naglasivši veliku zauzetost u pastoralnom radu i evangelizaciji. Na sastanku se razgovaralo i o planovima za Katolički odgojno-obrazovni centar na Dračevcu koji je u nastajanju, a koji je projekt od velike važnosti, ne samo za Splitsko-makarsku nadbiskupiju, nego i za Splitsko-dalmatinsku županiju, grad Split i okolne gradove i općine te napose djecu, mlade i roditelje.

Osluškujući želje mnogih roditelja koji već godinama izražavaju potrebu otvaranja Katoličke osnovne škole te sagledavši i druge potrebe, koje realno postoje danas u našem društvu, Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno s Hrvatskom salezijanskom provincijom i Provincijom Družbe sestara Službenica milosrđa, odlučila je krenuti u projekt Katoličkog odgojno-obrazovnog centra koji će osim osnovne škole imati i dječji vrtić s posebnom vrtićkom jedinicom za djecu s posebnim potrebama, srednju školu kao i druge sadržaje koji će ovaj centar činiti suvremenim.