Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić primio francuskog veleposlanika Gaëla Veyssièrea

Split (IKA)

U sklopu posjeta gradu Splitu veleposlanik Francuske u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière susreo se u četvrtak 13. veljače sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem u Nadbiskupskom ordinarijatu.

Na sastanku se razgovaralo o razvoju turizma u Splitu, ekumenskom dijalogu koji svećenici Splitsko-makarske nadbiskupije vode s drugim kršćanskim zajednicama, aktualnom stanju Crkve u Francuskoj te o položaju Francuza koji žive na području Nadbiskupije.

Mons. Barišić naglasio je kako su katolici u Francuskoj „manjina koja autentično živi svoje kršćanstvo“, izrazivši nadu „kako će njihova vjerodostojnost omogućiti opstanak katoličke vjere i širenje evanđelja na području Francuske“.

Govoreći o položaju Francuza koji žive u Splitu, francuski veleposlanik Gaël Veyssière rekao je kako „su se njegovi sunarodnjaci uspjeli integrirati u hrvatsko društvo“, dodajući kako u Splitu imaju svoj privatni vrtić.

Zahvaljujući nadbiskupu Barišiću na primanju veleposlanik Veyssière mu je poželio puno uspjeha u upravljanju Nadbiskupijom.

Susretu su nazočili i suradnici veleposlanika Veyssièrea te generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.