Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić primio o. Justa Lo Feudu

Split (IKA)

O. Justo Lo Feuda, član francuske družbe Misionari Presvete euharistije iz Argentine u pratnji salezijanca don Mirka Barbarića, župnog vikara u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu posjetio je splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića u četvrtak, 24. rujna u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu.

Sastanku su nazočili generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović i pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić.

O. Justo je u Splitu već mjesec dana i u dogovoru s nadbiskupom posjetio je više splitskih župa te je na misama govorio o važnosti trajnoga euharistijskog klanjanja. Obavijestio je nadbiskupa da je već pronašao oko 500 klanjatelja (onih koji su se prijavili za klanjanje) te oko 30-ak koordinatora te inicijative danonoćnog klanjanja.

Konačan dogovor je da bi crkva Svetoga Duha u Splitu bila prikladna za danonoćno klanjanje. Nadbiskup će se susresti sa svim klanjanteljima 5. listopada u 20 sati u novoj crkvi Svete Obitelji u Solinu, a 7. listopada predvodit će misno slavlje u 20 sati u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. Nakon mise bit će upriličena procesija do crkve Svetoga Duha. Nadbiskup će, prije toga, poslati pismo svim koordinatorima ove inicijative.

O. Justo godinama djeluje kao misionar Euharistije u različitim europskim zemljama (Poljska, Mađarska, Rumunjska), a u Hrvatsku je navraćao više puta te je u Dubrovniku već uspio uspostaviti trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim (adoratio perpetua).