Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić se susreo s načelnikom PU Splitsko-dalmatinske Draženom Vitezom

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić susreo se, u utorak 17. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, s načelnikom PU Splitsko-dalmatinske gospodinom Draženom Vitezom i voditeljem Odjela za prevenciju PU Splitsko-dalmatinske Paškom Ugrinom.

Sastanku je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Načelnik Vitez je nadbiskupu predstavio rad PU Splitsko-dalmatinske, istaknuvši posebno uspješno suočavanje s migrantskom krizom te s brojnim izazovima koji se javljaju tijekom ljetne turističke sezone. Dodao je kako će se i ove godine, s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, provoditi operativna akcija „Mir i dobro“.

Mons. Miroslav Vidović je pohvalio sve efikasniji rad policije u suočavanju s kriminalnim radnjama na području Splita i okolice.

Nadbiskup Barišić je zahvalio načelniku na trudu koji „policija uloži u božićnom vremenu kako bi se Kristovo rođenje dočekalo na dostojanstven i miran način“.

Na kraju susreta, mons. Barišić je svojim gostima darovao krunicu te dva zbornika Katehetskog ureda: „Na ramenima moga tate“ i „U zagrljaju moje mame“.