Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarski-nadbiskup-i-metropolit-marin-barisic

Sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije

Godišnja sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije održana je u velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu, u srijedu 5. veljače. Na susretu, koji je imamo šest točaka dnevnog reda, sudjelovalo je svih 13 dekana iz Nadbiskupije te generalni vikar mons. Miroslav Vidović i pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić, a predsjedao je i radom animirao nadbiskup mons. Marin Barišić.

Proslava sv. Franje u franjevačkom klerikatu u Splitu

Svetkovina sv. Franje Asiškog svečano je proslavljena 4. listopada u crkvi Presvetog Otkupitelja u franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu gdje je središnje euharistijsko slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Misa za gimnazijalce Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu povodom početka nove školske godine

U povodu početka nove školske godine splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je u ponedjeljak 9. rujna euharistijsko slavlje za učenike i sve djelatnike Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ i Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. U koncelebraciji su bili ravnatelj gimnazije don Josip Dukić, ravnatelj sjemeništa don Edvard Punda, prefekt sjemeništa don Vedran Torić i pedagog gimnazije don Luka Vrljičak. Svečano bogoslužje je svojim pjevanjem uveličao mješoviti zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije pod ravnanjem s. Lidije Matijević.