Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša podijelio sakrament potvrde u Župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom

Jastrebarsko (IKA)

Osamdeset i troje krizmanika Župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom primilo je na sedmu uskrsnu nedjelju 21. svibnja sakrament potvrde po rukama zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Svečano misno slavlje nadbiskup Kutleša predvodio je u suslavlju s domaćim svećenicima upraviteljem Župe vlč. Filipom Marićem, župnim vikarom vlč. Petrom Galekovićem, gvardijanom franjevačkog samostana fra Velimirom Tomaškovićem, vlč. Ivanom Lukićem i ostalim svećenicima Jastrebarskog dekanata.

Polazeći od nedjeljnoga evanđelja (Iv 17,1-11a) nadbiskup je u propovijedi istaknuo važnost poslušnosti u odnosu ispunjenom ljubavlju, posebice između roditelja i djece, te je protumačio značenje vječnog života u kontekstu poznavanja Boga.

Upravitelj jaskanske Župe vlč. Filip Marić zahvalio je nadbiskupu Kutleši na dolasku i podjeli sakramenta potvrde te mu ujedno čestitao na preuzimanju službe zagrebačkog nadbiskupa, a krizmanike je potaknuo i ohrabrio na aktivno korištenje primljenih darova i dublji rast u vjeri.

Također, vlč. Marić je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi ovoga velikog dana za Župu Jastrebarsko, a posebno župnim animatorima koji su sudjelovali u pripremi krizmanika tijekom oratorija, kao i na spremnom darivanju i svjedočenju što znači biti Kristov. Nakon završetka misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje s krizmanicima i krizmanicama, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.