Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva

Sinj (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša primio je u četvrtak 7. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva (VAD) s kojim je razgovarao o Sinjskoj alki, proslavi Velike Gospe u Sinju, Muzeju Sinjske alke te o razvoju Cetinskoga kraja.

Nadbiskup Kutleša izrazio je srdačnu dobrodošlicu članovima izaslanstva VAD-a koji su mu zahvalili na prijemu, čestitali na preuzimanju službe ordinarija Splitsko-makarske nadbiskupije i pozvali ga na ovogodišnju svečanost 307. Sinjske alke. Osvrnuvši se na dosadašnji tijek priprema za slavlje, članovi izaslanstva posebno su izvijestili mons. Kutlešu o slavlju Alke koja će se ove godine održati 7. kolovoza naglasivši da su od svojih predaka dobili na čuvanje neraskidivu vezu sa samostanom i Gospom. Tijekom razgovora naglašena je tradicionalna, povijesna, nacionalna, kulturna, religiozna isprepletenost, simbolika i važnost Alke koja i ove godine želi okupiti Hrvatsku u Sinju te pokazati zajedništvo i ponos.

Na kraju susreta mons. Kutleša poželio je svima sretan i blagoslovljen rad u nastavku priprema za dane Alke i Velike Gospe u Sinju.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva bili su predsjednik Stipe Jukić, zamjenika Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda Mario Šušnjara, arambaša Ivo Vukasović, predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin, član don Josip Dukić i gvardijana i upravitelja Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo.