Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Uzinić pohodio zajednicu sestara Kćeri Marije Pomoćnice i KDS „Valponasca“

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić pohodio je u ponedjeljak 15. ožujka redovničku zajednicu sestara Kćeri Marije Pomoćnice i njihov Katolički dom za studentice „Valponasca“.

Budući da je zbog pandemije koronavirusa nakon božićnih blagdana godišnji blagoslov bio odgođen, početak semestra bio je dobra prigoda da se, poštujući sve važeće epidemiološke mjere, blagoslov održi.

Susret je započeo obredom blagoslova u kojemu su pjevanjem i čitanjem sudjelovale i same studentice. U kratkom nagovoru nadbiskup Uzinić istaknuo je dar slobode koja na poseban način obilježava mladenačku dob te potaknuo studentice na traženje istinske slobode do koje se dolazi odlučivanjem za dobro, kroz služenje drugima.

Nakon blagoslova nadbiskupu koadjutoru pojedinačno su se predstavile sestre i studentice i pozvale na tzv. „Kavu s nadbiskupom“. Bio je to obogaćujući trenutak u obiteljskom ozračju u kojemu je mons. Uzinić odgovarao na razna pitanja studentica: o vjeri, o pozvanosti koja je proces i nema individualistički karakter već je prvenstveno usmjerena na druge, o potrebi kvalitetnog duhovnoga praćenja koje zahtjeva dobrog pratitelja, o evangelizaciji mladih, odnosu s Bogom koje se produbljuje i učvršćuje na razne načine, o najdražim knjigama, itd. Dijeleći svoje životno iskustvo kroz jednostavan i otvoren pristup, nadbiskup koadjutor je itekako svojim životnim i pastirskim svjedočanstvom obogatio cijelu zajednicu. Na kraju susreta studentice i sestre mons. Uziniću darovale su zaštitni znak Doma – prozorčić Valponasce i Smjernice odgojno-obrazovnog djelovanja Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice.