Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić u Orašju služio misu za poginule branitelje u prigodi obljetnice brigade HVO „Sinovi Posavine”

Orašje (IKA/KTA)

U organizaciji 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH, u četvrtak, 6. listopada u krugu vojarne u Orašju obilježena je 28. obljetnica osnutka 4. gardijske motorizirane brigade HVO „Sinovi Posavine”, a vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić služio je misu za poginule branitelje.

Nadbiskupa Vukšića, svećenike i sve nazočne pozdravio je vojni kapelan fra Marinko Živković. U propovijedi nadbiskup Vukšić istaknuo je da je molitva „Oče naš, koju nas je naš Gospodin Isus Krist naučio, uvijek aktualna i potrebna za život“. „U povodu ove 28. obljetnice, dok se sjećamo naših pokojnih branitelja, molimo dragoga Boga da blagoslovi i nagradi sav njihov doprinos proslavi imena Božjega i širenju kraljevstva Božjega na zemlji. Molimo dragoga Boga da im oprosti sve njihove ‘dugove’ da tako mogu baštiniti vječni život i spokoj u Bogu“, kazao je nadbiskup Vukšić.

Na misnom slavlju koncelebrirali su generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Željko Čuturić, gvardijan i župnik iz Tolise fra Mario Jurić, dekan Šamačkog dekanata i župnik u Domaljevcu fra Anto Pušeljić, vojni kapelan u vojarnama u Kiseljaku i Dubravama kod Živinica te župnik u Haljinićima vlč. Ljubo Zelenika, vojni kapelan iz Vinkovaca fra Mato Vincetić, župnik župe Oštra Luka-Bok vlč. Zlatko Ivkić, župnik iz Kopanica vlč. Vlado Jagustin i umirovljeni vojni kapelan fra Marko Oršolić.

Na misi su sudjelovali, između ostalih: predsjednik vlade Županije Posavske Đuro Topić, savjetnik zamjenika ministra obrane Danijel Nikolić, general-bojnik Ivica Jerkić, brigadni general Tomo Kolenda, umirovljeni generali Mato Bilonjić i Đuro Matuzović.

Fra Marinko je na kraju mise uputio riječi zahvale nadbiskupu Vukšiću i svim okupljenima, a posebno zboru „Adoro“ koji je animirao liturgijsko slavlje.

Prije mise su ispred Spomen obilježja položeni vijenci u znak sjećanja na poginule pripadnike postrojbe.