Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Želimir Puljić imenovao Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika Zadarske nadbiskupije

Zadar (IKA)

Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, čl. 2, § 1, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić imenovao je psihologinju Anu Uraniju nadbiskupijskom povjerenicom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, te za suradnika Povjerenstva Mladena Klanca, voditelja Obiteljskog savjetovališta.

Nadbiskupijska povjerenica je ovlaštena za područje Zadarske nadbiskupije primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pritom pazeći na zaštitu žrtve. Također je dužna o svemu obavijestiti dijecezanskog biskupa te pokrenuti zakonitu suradnju s nadležnim civilnim vlastima, u skladu s civilnim propisima, kanonskim zakonodavstvom i Smjernicama HBK.

Sjedište Povjerenstva je u prostorijama Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije u ulici Dr. Franje Tuđmana 24/0 u Zadru. Telefonski broj je: 099 3118 134, a e-adresa je: ana.uranija@zd.t-com.hr.