Budi dio naše mreže
Izbornik

Nagrađeni najbolji studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Zagreb, (IKA) – Tijekom proslave Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 11. ožujka dodijeljene su nagrade najboljim studentima. Najuspješniji diplomant ovogodišnje generacije, dobitnik priznanja velikog kancelara KBF-a, kardinala Josipa Bozanića je Ivan Penavić, diplomant Filozofsko-teološkog studija, prosjek ocjena: izvrstan (4,95). Priznanje dekana za najbolji studentski znanstveni rad u protekloj akademskoj godini dobili su Milan Gelo, diplomant Filozofsko-teološkog studija, za rad pod nazivom “Bog vjere i Bog filozofa u teologiji Josepha Ratzingera”, mentori prof. dr. Ivan Karlić i doc. dr. Nedjeljka s. Valerija Kovač. Potom Ivan Lukač, diplomant Filozofsko-teološkog studija, za rad pod nazivom “Sport između mogućnosti afirmacije i dehumanizacije čovjeka: Pogled iz kršćanske perspektive”, mentorica prof. dr. Ana s. Thea Filipović. Priznanje je dobila i Valentina Jozić, diplomantica studija Religiozne pedagogije i katehetike za rad “Utjecaj hrane na razvoj i ponašanje djece”, mentor pokojni prof. dr. fra Ilija Živković.
Priznanja dekana za najbolji uspjeh u studiju u protekloj akademskoj godini dobili su sa Filozofsko-teološkog studija Božana s. Tea Barjak (5,000), Milan Gelo (5,000) i Filip Jakupec (5,000). S Religiozne pedagogije i katehetike s. Myroslava Mostepanjuk (5,000) i Igor Jurić (4,938). Također priznanje je dobila i Zrinka Hržić (4,917) sa stručnog studija teologije. Dodijeljene i povelje zahvalnosti umirovljenim djelatnicima Fakulteta, i to prof. dr. Matiji Berljaku, prof. dr. Nikoli Hohnjecu i Marinku Azinoviću, portiru. Priznanja su podijeljena i nekolicini zaposlenika KBF-a za uspješan, marljiv i predan rad u svojoj službi tijekom protekle akademske godine, kao i vanjskim suradnicima.
U glazbenom dijelu sudjelovao je zbor Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” pod ravnanjem prof. Danijele Župančić, uz glasovirsku pratnju prof. Milana Hibšera.