Budi dio naše mreže
Izbornik

Nakon 16 godina fra Ivica Majstorović odlazi iz Chicaga

Chicago (IKA)

Župa sv. Jeronima u Chicagu se na Prvu nedjelju došašća, 27. studenog 2022. oprostila od svoga dosadašnjeg župnika fra Ivice Majstorovića, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Fra Ivica je u Chicagu šest godina vodio Hrvatsku katoličku misiju blaženog Alojzija Stepinca, a zatim je još deset godina služio kao župnik Hrvatske župe sv. Jeronima.

Na misi koju je fra Ivica predslavio u crkvi sv. Jeronima okupilo se mnoštvo hrvatskih katolika iz Chicaga. Suslavili su kustos hrvatskih franjevaca za Ameriku i Kanadu fra Marko Puljić, novi župnik hrvatske župe sv. Jeronima fra Antonio Musa, župni vikar te još nekoliko svećenika fra Gabrijel Škibola. Među ostalima sudjelovala je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković.

Na kraju mise prisutnima su se obratili kustos Puljić i novi župnik fra Antonio Musa. Fra Antonio je fra Ivici zahvalio za sve što je učinio tijekom 16-godišnjeg svećeničkog služenja među Hrvatima Chicaga. U ime župe, fra Ivici je na dar uručen križ koji će ga podsjećati na Chicago.

Na koncu je nekoliko riječi uputio i fra Ivica, zahvalivši svima za ljubav koju su iskazivali svojoj zajednici, župi, fratrima i njemu osobno kroz sve to vrijeme.

Nakon mise stotine vjernika okupile su se u dvorani na zajedničkom druženju. Fra Ivica ovoga tjedna odlazi u London, u Hrvatsku župu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje će preuzeti službu župnika od fra Joze Grubišića koji ide u mirovinu i vraća se u domovinu, prenijela je KTA.