Budi dio naše mreže
Izbornik

Napreduju radovi na izgradnji crkve Našašća sv. Križa u Zrinu

Zrin (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u srijedu 5. lipnja, gradilište spomen crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s dosada izvedenim radovima.

Biskup Košić se u pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića i domaćeg župnika Stjepana Filipca susreo s arhitektom Davorom Salopekom, autorom unutarnjeg uređenja Ivanom Kujundžićem, te izvođačima radova Davorom Vrbanekom i Stankom Nikolićem.

Usprkos lošim vremenskim uvjetima proteklih tjedana crkva je došla do svoje konačne visine i završnog vijenca, a na susretu su utvrđeni i slijedeći koraci u gradnji. Nakon izrade zvonika i krovišta slijedi postavljanje zvona, uređenje fasade i unutrašnjosti.

Glavnina radova bit će gotova do subote 14. rujna kada će se obilježiti 76. obljetnica stradanja Zrina i za kada je predviđen blagoslov crkve i otkrivanje ploča s imenima 291. Zrinjana ubijenog od partizana tijekom Drugog svjetskog rata.

Pomoći u ostvarivanju ovog projekta možete uplatom na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2.

 

Ključne riječi:
crkva Našašća sv. Križa Zrin