Budi dio naše mreže
Izbornik

Napreduju radovi na izgradnji crkve Našašća sv. Križa u Zrinu

Zrin (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u ponedjeljak 8. travnja gradilište spomen crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s dosad izvedenim radovima.

Biskup je u pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića, domaćeg župnika vlč. Stjepana Filipca i izvođača radova Davora Vrbaneka obišao gradilište i uvjerio kako sve napreduje dogovorenim intenzitetom.

Kroz mjesec dana crkva je narasla od temeljne ploče do visine prvog vijenca, a trenutačno je u fazi izrada betonske ploče kora nakon čega slijedi podizanje zidova do konačne visine, izrada zvonika i krovišta.

Budući da je župna crkva Našašća svetog Križa u Zrinu srušena 1943., a od 1946. imovina te župe konfiscirana, Sisačka biskupija odlučila je, u svrhu vraćanja sakralnog identiteta povijesnom hrvatskom mjestu i župi Zrin, na istom mjestu gdje je stoljećima stajala župna crkva, sagraditi crkvu Našašća sv. Križa.

Na kraju biskup je obišao i gotičku crkvu Svete Marije Magdalene na kojoj su također ovog proljeća nastavljeni višegodišnji radovi i istraživanje.

Svi koji žele pomoći u izgradnji crkve Našašća svetog Križa svoje darove mogu uplati na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, župne crkve Našašća sv. Križa Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.

Ključne riječi:
crkva Našašća sv. Križa Zrin