Budi dio naše mreže
Izbornik

Našašće svetog Križa i Dana grada Vodica

Vodice (IKA)

Našašće svetog Križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u petak 3. svibnja u Vodicama. Misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je ekonom biskupije i župnik na otocima Žiriju i Kapriju don Roko Glasnović.

Proslava blagdana započela je okupljanjem vjernika ispred crkvice Svetog križa na starom groblju. Nakon odrješenja za pokojne uslijedila je svečana procesija kroz mjesto do župne crkve. U procesiji su uz župnika don Franju Glasnovića i predvoditelja slavlja sudjelovala još šestorica svećenika i đakon Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Kristijan Radas.

U homiliji don Roko istaknuo je križ kao središnji događaj kršćanstva. Po križu smo spašeni i po križu je Bog pokazao koliko nas ljubi. Kristov križ je najutješnija poruka za ljudski život. Ni jedna patnja nije uzaludna ako je povezana s patnjom Isusovom.

Nagradu grada Vodica za razvoj društvenih odnosa i unaprjeđenje obrazovanja, kulture, socijalne skrbi te očuvanje vjere i tradicionalnih pučkih pobožnosti ove godine dobila je Družba sestara franjevki od Bezgrešne. Sestre ove godine obilježavaju pedeset godina djelovanja u Vodicama.

Ključne riječi:
našašće sv. križa Vodice