Budi dio naše mreže
Izbornik

New York: Proslavljeni bračni jubileji

New York (IKA)

Trinaest parova na obljetnice svojih brakova zajednički su na misi u nedjelju 12. ožujka u Hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku zahvalili Bogu što je sakramentom ženidbe posvetio početak njihove ljubavi i pratio ih blagoslovom.

Misu je slavio župni vikar fra Lovro Šimić. Između ostalog u molitvi je molio da im Bog da svoju milost da savršenije očituju jedinstvo Krista i Crkve. Supružnici su obnovili svoja obećanja koje su dali na privoli jedno drugom u sakramenti ženidbe. Župnik fra Nikola Pašalić darovao je slavljenicima po jednu krunicu, koje su blagoslovljene na toj misi.

Danijel i Sana Bugarija proslavili su 65. godina braka, Ivan i Kata Dadić te Stipe i Ana Rimac dijamantu obljetnicu, Ante i Katica Franov 55. obljetnicu, a Vlado i Iva Marić zahvalili su za zlatni jubilej braka. Njih desetero starijih zahvalilo je Bogu što im je podario duge godine zajedničkog života. Rekli su kako im je Bog bio uvijek blizu i u radosnim i žalosnim trenucima. Mlađima koji su s njima slavili svoje obljetnice poručili su da budu otvoreni radosti i ljubavi te da se trude da im kuća bude dom poštenja i mira.

Bruno i Jagorka Kero slavili su 40., Pero i Jasna Djelević 35., Eugen i Lucija Šuljić 30., Ante i Romana Škibola 30., Zoran i Marina Kovač 15., Emir i Petra Peša 10., Toni i Stefanija Parada 10., Marijan i Ana Jurac 5. obljetnicu braka.

Njihova brojna djeca, unučad i praunučad čestitali su im u crkvi. A brojni župljani su im čestitali nakon mise u Hrvatskom centru Alojzija Stepinaca.

Ključne riječi:
bračni jubileji New York