Budi dio naše mreže
Izbornik

Nigerijski biskup pozvao na molitvu nakon smrti sjemeništarca u podmetnutom požaru

Kafanchan (IKA)

Neidentificirani napadači zapalili su 7. rujna u večernjim satima župni dvor Župe sv. Rafaela u nigerijskoj biskupiji Kafanchan, ubivši jednog sjemeništarca, izvještava Vatican News.

Mjesni biskup Julius Yakubu Kundi obznanio je kako je preminuo 25-godišnji sjemeništarac u mjestu Fadan Kamantan. Dvojica svećenika uspjela su pobjeći.

„Napadači su željeli oteti župnika, ali s obzirom da je bilo teško pristupiti svećenikovoj rezidenciji, pribjegli su paljenju objekta”, rekao je biskup Kundi.

Biskup je uputio poruku pod naslovom „Ništa nam ne može oduzeti radost” uoči svetkovine biskupijskog zaštitnika sv. Petra Clavera 9. rujna.

Dok biskupija oplakuje ubijenog sjemeništarca, biskup Kundi potaknuo je Božji narod na zahvalnost za obilnu žetvu u evangelizaciji koju su doživjeli u protekla tri desetljeća. „Da, ožalošćeni smo! Duboko smo povrijeđeni zbog jezivog ubojstva našeg mlađeg brata, sjemeništarca Naamana Ngufea”, poručio je biskup, dodajući neka „ne zaborave, [da] kao vjerni sljedbenici našeg Gospodina Isusa Krista, naučeni smo primiti sve od Boga i biti spremni učiniti ili dati sve za njega”.

„Sjetite se također utješnih riječi našeg voljenog apostola Pavla, da ‘u svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu’ (1 Sol 5, 18)”, kazao je te dodao: „Dokažimo našim neprijateljima da su sa svim njihovim arsenalima opet zakazali”.

„Neka svi čuju naše pjesme hvale i zahvale u sutrašnji jutarnji sat od Kwoija do Kwasama, od Kroshe do Kamantana, od Gwantua do Gore! Budite jaki u Gospodinu djeco moja duhovna, ovo su zahtjevna i teška vremena”. Molio se da Bog „blagoslovi i uzvisi svoju Crkvu u Kafanchanu”.

Izražavajući svoju blizinu stadu u tom teškom trenutku, biskup je naglasio: „Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Božje koju nam je u izobilju objavio kao Crkvi i kao narodu”. U poruci je dodao i kako su svi katolički biskupi Nigerije ujedinjeni s njima „u molitvama i zahvalnosti Bogu za njegovu milost i ljubav prema nama što nas je održao na životu i zajedno u jednoj vjeri, jačajući”.

Biskup je na kraju svoje poruke molio neka Bog bude milosrdan prema „bratu Naamanu” te neka mu udijeli „vječnu nagradu”. „Neka nas sv. Petar Claver i dalje zagovara”, zaključio je biskup Kundi, a prenosi Vatican News.