Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova knjiga fra Ante Vučkovića

Zagreb (IKA)

U nakladi Informativnog centra MIR Međugorje ovih dana objavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića "Vi ste prijatelji moji".

Riječ je o tekstovima koji tvore jezgru duhovnih vježbi za svećenike. U središtu im stoji prijateljstvo, a Isusova rečenica iz Ivanova evanđelja u naslovu – „Vi ste prijatelji moji“. Vježbe su postavile pred zadatak da se osluškujući tekstove Novog zavjeta stvori ozračje produbljenja prijateljskog odnosa s Učiteljem i smještanja svih drugih ljudskih prijateljstava u svjetlo njegove Riječi i prisutnosti.

U knjizi autor ističe: „Od svega što mi, svećenici, možemo darivati drugim ljudima, osim sakramenata u kojima se čovjek susreće s Bogom i njegovim milosrđem, možda je najdragocjeniji pogled kojim drugomu otvaramo prostor da se pokaže njegova dobrota. Takav je pogled nalik otvorenim vratima u nebo. Čovjek treba doživjeti dobrodošlicu. Treba mu da u očima drugog čovjeka vidi da nije osuđen. Treba mu pogled u kojem će na neočekivan način otkriti da je voljen. Potrebno mu je iskusiti da netko u njemu vidi dobrotu koju on tek nazire i koju se sam od sebe nikada ne bi odvažio razvijati…“.

Fra Ante Vučković poznat je javnosti po mnogim angažmanima, ali i po jednostavnom franjevačkom pristupu Riječi koju svjedoči i kojoj služi svojim životom. Osim što u svojim filozofskim i teološkim tekstovima poučava razlamajući Riječ i Kruh života, tu su sada i tekstovi duhovnih vježbi za svećenike održanih u Međugorju.

Prvo predstavljanje knjige bit će održano u prostorijama franjevačke crkve Sv. Petra i Pavla u Mostaru 23. veljače nakon večernje mise. Knjiga se možete nabaviti u svim bolje opremljenim knjižarama u republikama Hrvatskoj i BiH te na štandu Informativnog centra MIR Međugorje na Teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu.