Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova knjiga Glasa Koncila

Zagreb (IKA)

„Sveti Vinko Paulski učitelj mudrosti – Uvod u vinkovski duh“ autora Jean-Pierrea Renouarda nova je knjiga objavljena u suizdanju Glasa Koncila i Družbe sestara milosrdnica (Zagreb).

Riječ je o francuskom prijevodu knjige koja je objavljena 2010. godine prigodom 350. obljetnice smrti sv. Lujze de Marillac i sv. Vinka Paulskoga. No budući da njihove poruke i djela ne zastarijevaju, knjiga je jednako aktualna danas kao i tada.

Zamišljena je kao uvod u bogatu vinkovsku duhovnost. Na jednostavan, topao i razumljiv način čitateljima se približava lik sv. Vinka kao učitelja mudrosti, potpuno otvorena Božjim nadahnućima, zaljubljena u Isusa Krista i njegova načela, nositelja duhovnosti koja stalno pritjelovljuje učenike. Prikazujući put duhovnoga rasta i kršćanskoga savršenstva po primjeru sv. Vinka, autor kao temelj postavlja rad na osobnom posvećenju koji uključuje oslobođenje od samih sebe, od vlastitih prohtjeva, vlastite oholosti, pretjeranoga osobnoga kulta. Na poseban način u knjizi je istaknuta potreba svjedočkoga života, i pojedinca i zajednice, kako bi mogli utjecati na živote drugih, privlačiti svojim primjerom.

Prema riječima s. Miroslave Bradice, želja je priređivača da poruke te knjige osvoje i nadahnu mnoge i na hrvatskom jezičnom području te ih potaknu na nesebično darivanje i nasljedovanje mudroga učitelja – poniznoga i skromnoga sv. Vinka Paulskoga.