Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova „Zvona“

Rijeka (IKA)

Novi broj „Zvona“ nakon Uskrsa donosi vijesti o uspješnoj borbi protiv širenja bolesti Covid-19 i polaganom popuštanju mjera zaštite i zabrana okupljanja. Ipak, s obzirom da je u ova gotovo dva mjeseca bilo vrlo malo događaja u ovome broju čitatelji mogu pronaći više razgovora i reportaža.

Svoja promišljanja i sjećanja u „Zvonima“ iznose Josip Pende, mladi svećenik Riječke nadbiskupije, voditelj Centra za mlade bl. Miroslav Bulešić; mons. Milan Simčić, svećenik rodom iz Klane koji slavi 70. obljetnicu ređenja i koji je radeći u Rimskoj kuriji pomogao međunarodnom priznanju Hrvatske 1992. godine; vlč. Siniša Vujčić, župnik na Sušaku, župi u kojoj je djelovao vlč. Martin Bubanj, 1945. godine nepravedno osuđen i pogubljen.

„Zvona“ donose reportažu iz bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II. u kojemu su bogoslovi zajedno s poglavarima i nadbiskupom Ivanom Devčićem dva mjeseca bili u izolaciji. Katolička osnovna škola Josip Pavlišić također je radila, i još uvijek radi, u posebnim uvjetima pa se u „Zvonima“ može pročitati kako se odvija nastava na daljinu.

U vremenu kada opada broj zaraženih koronavirusom, dr. Ivan Host u Medicinskom kutku donosi savjete kako spriječiti mogući drugi val širenja virusa. Tu su i druge stalne rubrike te vijesti iz Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije.

Ključne riječi:
zvona