Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi besplatni časopis „Da život Imaju… (50+)“

Zagreb (IKA )

Pod geslom „Za apostolat radosti“ i „Starost nije bolest!“, nakladna kuća Treći dan iz Zagreba pokrenula je novi mjesečnik -  časopis za starije pod nazivom „Da život imaju…(50+). Ovih dana izišao je drugi broj novog glasila.

Glavni urednik časopisa je dr. fra Tomislav Pervan, teološki pisac i poznati ispovjednik, koji će kako kaže uvijek rado odgovoriti i na različita pitanja, a u uredništvu su još: Drago Krpina (Biograd), vlč. Dubravko Škrlin Hren (Stupnik-Lučko), David Ivić (Pazin), fra Gabrijel Mioč (Tomislavgrad), Michael D. O’Brien (Kanada), Mate Krajina (Zagreb).

Časopis je besplatan, jer, poručuju iz uredništva: „Neka narod čita!“ Početna naklada je 5000 primjeraka, ali zbog velikog interesa nakladnici početkom sljedeće godine očekuju povećanje naklade i cilj im je sljedeće godine časopis tiskati u 10.000 primjeraka.

„Ovim listićem (mjesečnikom) želimo naglasiti duhovne potrebe starijih osoba i na tom planu dati doprinos pišući više o životu i nadi, a manje o bolestima i problemima, jer svi znamo da je za sve probleme lijepa riječ kao melem, a molitva i duhovnost kao lijek. Ujedno ova poruka i zbog svoje zgodne forme može doprijeti do naših bolesnika, do zanemarenih osoba, do staračkih domova i starijih u našim obiteljima. Doista, zgodno pastoralno pomagalo, koje se može darovati starijim osobama prigodom blagoslova obitelji! Papa Franjo više je puta govorio o starijim osobama ističući da ‘starost nije bolest!’“, poručuju urednici i pozivaju da ih se podrži u ovome projektu, posebice jer je sam časopis besplatan, a uzdržavat će se od dobrovoljnih priloga.